Egy tűzgolyó repült át a malajziai égbolton – VIDEÓVAL

Egy tűzgolyó repült át a malajziai égbolton – VIDEÓVAL

Nem mindennapi égi jelenséget rögzített egy autó műszerfali kamerája Malajziában. A felvételen jól kivehető, hogya sötét éjszakai égbolton egyszercsak átrepül egy tűzgolyó.

Johor Bahrúban és Szingapúrban is látták az égi jelenséget február 12-én az esti órákban. Egy autó fedélzeti kamerája is rögzítette a johori autópályán menet közben.

A közösségi oldalon is többen írták, hogy láttak aznap egy tűzgolyót az égen. Volt, aki azt hitte, hogy támadás történt.

– mondta Izzat Asyraff Nahrawi.

Hírdetés

A meteorvillanás 3,5-7,5 másodperc közötti volt. Világoszöld, kékes színe volt. Más bejelentés szerint viszont narancssárgás vöröses.

Először azt hittem, hogy a házam melletti tengerbe zuhan, vagy a közeli partra, olyan nagynak és közelinek tűnt. Őszintén azt hittem, hogy egy sci-fi filmben vagyok, mondjuk a Star Trek-ben – írta egy másik hozzászóló.

A szingapúri csillagászati egyesület szerinta NASA-nál illetve az Európai Űrügynökségnél nincs adat a szerdai tűzgolyóról.

A jelenségről a Nemzetközi Meteor Intézet is bejelentést kapott. Szerintük csupán egy normálisnál jobban világító meteorról, illetve bolidáról van szó.

Szlovákiában több mint tizenöt évvel ezelőtt Kassa környékén figyeltek meg egy hasonló égi tüneményt, amely ugyancsak bolidának bizonyult.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »