Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék – olyan ez a lény, mint a mostani Európa, semmilyen…

Miután holland zöldpárti EP-képviselő, Judith Sargentini elvégezte dolgát, vagyis megírta a tőzsdespekuláns által kért hazugsággyűjteményt, a Soros-Sargentini-jelentést, nem sokkal később közölte: leteszi a lantot jövő májusban. Ezzel kiderült: Sargentini kiesésével a zöldek elveszítik az egyik „emblematikus figurájukat”.Most szombaton viszont a Europe Elects Facebook-oldalról kiderült: Petra De Sutter személyében egy transznemű politikus lesz az Európai Zöld Párt csúcsjelöltje.

Vagyis – bár kicsi rá az esély -, de akár egy transznemű is kerülhet az Európai Bizottság élére. Értelemszerűen erre még nem volt példa.

Petra De Sutter belga politikus, egyetemi tanár, LMBTQ-lobbista. Feleségét Claire-nek hívják, s van egy gyermekük is. Ebben az EP-ciklusban, de különösen az elmúlt öt évben az Európai Unió különböző fórumain harcol – többek között – a migránsok, a homoszexuálisok jogaiért.

Hírdetés

Twitter-oldalát böngészve hamar kiderül: a lózungok durrogtatásához is nagyon-nagyon ért, itt a demokrácia-, jogállamiság-féltő, és természetesen a korrupcióellenes posztok vannak többségben. Utóbbi azért is érdekes, mert a korrupció fellegvárában, Brüsszelben erről beszélni egészen elképesztő hozzáállást feltételez. Plusz, tegyük hozzá azt is, hogy az 55 esztendős Petra De Sutter az „isiászos” kvótakirály, Jean-Claude Juncker helyére pályázik, akinek szintén voltak piszkos pénzügyei korábban saját hazájában. Szóval: akár a bizottság berkein belül is maradhat ez a „jó szokás”.

Programja bevezetőjében pedig azt írja transznemű zöld politikus: azért kéri az európaiak voksát, nehogy a jobboldal, azon belül is az euroszkeptikus jobboldal kerüljön többségbe az Európai Parlamentben. A jelenlegi folyamatok (bevándorlásellenesség, nacionalizmus és így tovább) ugyanis rombolják az európai folyamatokat, erodálja az Európai Uniót, ennek pedig véget kell vetni.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »