Egy tönkretett élet: kilencéves fiút erőszakolt egy LMBTP-"ember", majd azzal fenyegette, hogy megeteti a kutyájával

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ismerőse fiát hónapokon keresztül szexuálisan zaklató férfi büntetésének a súlyosítását indítványozta.

Az ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak. Az anya kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a kisfiúra. A gyermek megkedvelte őt, mivel ajándékokat vitt neki. A férfi azonban kihasználta a fiú bizalmát és az édesanya távollétét, és többször "szexuális cselekményt végeztetett" a gyerekkel. A férfi azzal fenyegette meg a kisfiút, ha nem tesz eleget kérésének, vagy elmondja valakinek a történteket, megeteti a kutyájával. A félős gyerek ettől megrémült, meg szégyellte is magát, ezért nem mert szólni senkinek. A gyermek végül 2020 júniusában édesanyjának elmondta a vele történteket, aki a Tatai Rendőrkapitányságon feljelentést tett. A férfi Tatáról elmenekült, 2020 decemberében fogták el.

A vádlott magatartása a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott. A gyerek 2021. január 18-tól nevelőszülőknél él.

Hírdetés

A Tatabányai Törvényszék a 2022. március 9-én kihirdetett ítéletében a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés indokolatlanul enyhe. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk. A férfi cselekményének következtében a gyermek pszichésen maradandóan sérült.

Másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni – közölte honlapján az ügyészség.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »