Egy szilveszteri buliban egyszer csak mindenki megtud mindent mindenkiről

Egy szilveszteri buliban egyszer csak mindenki megtud mindent mindenkiről

A héten a mozikban debütált BÚÉK című film tulajdonképpen egy remake, de az eredetibe azért rendesen belenyúltak, megváltoztatva a karaktereket, a köztük lévő viszonyokat. A gerincére, az eredeti Genovese-filmre azért rá lehet ismerni – tudta meg az InfoRádió Divinyi Rékától, a film forgatókönyvírójától. Erről beszélt a rádióban a rendező Goda Krisztina is.

„Azért ennyire univerzális a film, és azért készült már belőle ennyi remake, mert örök témáról szól, ez pedig az őszinteség” – szögezte le Goda, hozzátéve, hogy a magyar alkotás humorosabb az eredetinél. A rendező „dramedynek” írta le a film műfaját, ami azt jelenti, hogy a drámai helyzeteket is komolyan vették, hiszen a játéknak akkor van tétje, ha a szereplőknek van mit veszteniük. „Engem mindig azok a vígjátékok érdekeltek, amelyeknek van valamilyen komoly mondanivalója is” – tette hozzá.

A filmet azért készítették Divinyi Réka szerint, mert egy nagyon aktuális témáról van szó: arról, hogy most már mindenki használja az okostelefonját, és szinte az egész életünket tároljuk benne.
„Ha valakinek megnézzük a telefonját, abból kirajzolódik egy valamilyen fajta személyiség.
Azt gondolom, ezt a témát még kevesen dolgozták fel, ráadásul az eredeti film inkább művészmozikba jutott el; a magyar verzió így egy szélesebb nézői érdeklődésre is számot tarthat” – körvonalazta Divinyi Réka.

A vásznon – ígérete szerint – olyan karakterekkel fogunk találkozni, akik „ismerősök lesznek” számunkra.

Hírdetés

A történet szerint ismerősök, párok, barátok egy szilveszteri buliban kiteszik egy asztalra a mobiltelefonjukat, és onnantól kezdve nyilvánossá válik minden
a számukra, beleértve az üzeneteket és persze a titkokat is. Ezáltal igen furcsa dolgokra derül fény ezen az éjszakán, elsősorban titkos viszonyokról szerelem és szex terén.

„Sok olyan ügyünk van, amiről nem szívesen beszélünk mások előtt, vagy kínosnak éreznénk, hogyha kiderülne” – árulta el a film gondolati mozgatórugójáról a forgatókönyvíró.
A törekvés szerint a film vígjáték műfajú, de drámai és torokszorító pillanatok is vannak, amikor emberek szembesülnek a saját hibáikkal, gyengeségeikkel, szeretteik hazugságaival, amin nem lehet felhőtlenül nevetni.
Ennek ellenére a film végkicsengése eltér az eredetiétől, hisz az őszinteség ronthat is, de építhet is az emberi kapcsolatokon.

A filmben ismert magyar színészek, Szávai Viktória, Törőcsik Franciska, Bata Éva, valamint Elek Ferenc, Mészáros Béla, Hevér Gábor és Lengyel Tamás játszanak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »