Egy szem fáradt Katinka maradt nekünk

Váltóink kiestek, Kapás Boglárka után Késely Ajna is megbetegedett, az Iron Lady háromszor úszik éjjel. Összefoglaló.

Energiatakarékos úszást mutatott be Hosszú Katinka a 400 m gyors előfutamai során (4. időeredmény, 4:02,38) a windsori rövid pályás úszó-világbajnokság negyedik versenynapján, persze – látva a csütörtök éjszakai 800 méteres gyors döntőjét, ahol Hosszú Katinka a 200 hát döntője és a 100 m vegyes középdöntője után levezetési lehetősége nem lévén csak úszkált és utolsó lett, 500 dollárral így is gazdagodva – az is lehet, hogy egyszerűen fárad, és sorrendet állított fel a 12 vállalt versenyszám között. Márpedig a vegyes- és hátúszószámok biztosan prioritást élveznek nála.

Azért ne nagyon sajnáljuk őt, inkább örüljünk, hogy a szemünk előtt írja a sporttörténelmet, hisz tegnap éjszaka óta már nem csak az aranyak (9), de az érmek (18) számát tekintve is a legeredményesebb rövid pályás úszó a világon, leállni pedig nem fog.

A délutáni programban előfutamot teljesített még 50 m háton, futamában megviccelte a surranópályán úszó amerikai De Loof, a többi csoportban pedig még öten, így biztonságos teljesítményt nyújtva keveredett tovább a 7. helyen (ideje: 26,70).

A többiek: kiesés, betegség

Persze más is van a világon – és Magyarországon is –, mint Hosszú Katinka, itt volt például mindjárt 4×50-es gyorsváltónk – Lobanovszkij Maxim, Földházi Dávid, Márton Richárd, Barta Márton –, amely 1:29.44 perces eredményével a 11. helyen végzett. A jövőre nézve több ez, mint reménykeltő.

Zárásként férfi 4×200 méteres gyorsváltóban úsztak a magyarok: a Bernek Péter, Telegdy Ádám, Márton Richárd, Kenderesi Tamás négyes 7:03.66 perces, óriási országos csúccsal futamában ötödikként végzett, a döntőről azonban lemaradt, mert ideje alapján 11. lett.

Rossz hír csapatunk háza tájáról, hogy a betegeskedő Kapás Boglárkát 400 m gyorson helyettesítő, mindössze 15 éves Késely Ajna is ágynak esett, így a rajtkőig sem jutott el.

Éjszakai elődöntők, döntők (magyar idő szerint 0.30)

Férfi 4×50 m gyorsváltó DÖNTŐ

Hírdetés

Női 50 m pillangó DÖNTŐ
Férfi 100 m vegyes DÖNTŐ
Női 100 m vegyes DÖNTŐ (Hosszú Katinka)
Férfi 50 m pillangó – elődöntő
Női 400 m gyors DÖNTŐ (Hosszú Katinka)
Férfi 50 m gyors DÖNTŐ
Női 50 m hát – elődöntő (Hosszú Katinka)
Férfi 50 m hát – DÖNTŐ
Női 100 m mell – elődöntő
Férfi 4×200 m gyorsváltó DÖNTŐ


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »