Egy szélsőbalos tüntető ököllel arcon ütött egy riporternőt Charlottesville városában

A virginiai Charlottesville városában halálos áldozatokkal is végződő, véres tüntetői összecsapások után egy szélsőbaloldali tüntető indok nélkül brutálisan bántalmazott egy riporternőt.

A riporternőt azután ütötte meg a szélsőbaloldali férfi, hogy a sajtómunkás a káoszba torkollott helyszínen tudósítani kezdett. A 21 éves tüntető tettét nem indokolta meg, csupán azt üvöltötte, hagyd abba a kibaszott forgatást miután teljes erejéből az öklével arcon vágta a nőt. A rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, akiről kiderült már korábban is volt dolga a hatóságokkal.

Mint ismert, a szervezők a demonstrációt eredetileg azért hirdettek meg, hogy tiltakozzanak Robert Lee tábornok helyi szobrának eltávolítása ellen, aki az amerikai polgárháborúban a déliek – a konföderáció – seregeinek főparancsnoka volt. Azonban a rendezvényen megjelentek radikális jobboldali csoportok és szélsőbaloldali ellentüntetők is. Majd olyannyira elszabadult az erőszak, hogy egy autó belegázolt az ellendemonstrálók táborába, legkevesebb egy embert megölve.

Trump elnök reakciójában mindkét tábort elítélte, kifejtette: össze kell fognunk és el kell ítélnünk ezt a gyűlöletet. Az Egyesült Államokban nincs helye az ilyesfajta erőszaknak. Gyerünk, fogjunk össze – mondta.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »