EGY SZAKEMBER LEVELE

Tisztelt Bayer Úr, 

hetek óta azt hallgatjuk, hogy a Magyarországon lefolytatott gyógyszertesztek nem elégségesek, hanem az európai hatóságok vizsgálata és áldása a mérvadó. A jelenlegi vakcinák esetében ez az „európai plecsni/áldás” a gyártó által nem egy esetben maximum 2 különböző országban lefolytatott tesztet takar. Ráadásul a klinikai teszteket vagy kizárólag hazai pályán (kooperációs vakcinák esetén), vagy pedig részben hazai, és részben a gyártásban érdekelt országban végezték el… 

Az utolsó ilyen jellegű megnyilvánulás Cs. Botmixer Katka faecbook oldaláról származik:

„Ugyanakkor nagyon fontos, hogy az elkészült szert az európai hatóságok is bevizsgálják és áldásukat adják rá.„ Katka ezzel nincsen egyedül, naponta több ellenzéki politikus, „szakember” és újságíró oszt meg velünk hasonló gondolatokat.

Pár nem is annyira apró észrevétel, cáfolat ezekkel az ellenzéki mantrával kapcsolatban:

–          Kezdjük az első és legfontosabbal „az európai hatóságok is bevizsgálják és áldásukat adják rá”. Az állítás első fele konkrétan nem felel meg a valóságnak. Az Európai Gyógyszerügynökség, illetve más európai hatóságok NEM VÉGEZNEK GYÓGYSZERTESZTEKET, LEGFÖKÉPPEN NEM 3-IK FÁZISÚ KLINIKAI VIZSGÁLATOT!!! Az Európai Gyógyszerügynökség és más hatóságok a fejlesztő/gyártó által lefolytatott vizsgálatok, kísérletek, illetve eredmények alapján hozzák meg a döntésüket. Ebből következik, hogy az állítás második fele is csúsztatás. Hiszen az azt sugallja, mintha az európai hatóságok saját eredményeik vizsgálataik alapján hoznák meg a döntésüket, nem pedig hozott anyagból dolgoznának.

–          Több magyar kórház, egyetem, egészségügyi intézmény rendelkezik a legkülönbözőbb gyógyszerügynökségek többek között az európai gyógyszerügynökség akkreditációjával, illetve vesz rendszeresen részt gyógyszertesztekben. Ráadásul ezeket az akkreditációkat rendszeresen felülvizsgálják, hol bejelentett, hol pedig meglepetésszerű ellenőrzésekkel. A magyar vizsgálati helyszíneknek és standardok pontosan ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelnie, mint egy német, francia vagy angol helyszínek, illetve normáknak. Sőt miután magyar intézmények rendszeresen részt vesznek amerikai gyógyszercégek 3-ik fázisú klinikai vizsgálataiban is, így az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hivatal (FDA) előírásainak is.

Hírdetés

–          Az eddigi sajtóértesülések és cégek által közlemények alapján a következőket tudjuk a „nyugati vakcinák” tesztjéről. A két BionTech érdekeltségű vakcináról annyit tudunk, hogy az elsőt kb. 40.000 emberen tesztelték, a teszteket Németországban és Amerikában folytatták le. Legalábbis más tesztországokról nem lehetett olvasni. A másikat pedig az eddigi sajtóértesülések alapján szintén Németországban, és az USA-ban fogják elvégezni.

Az oxfordi vakcinát 20.000 emberen tesztelték, eredetileg azt mondták, hogy a teszten 10.000-en a UK-böl vettek részt, a másik 10.000 tesztet pedig az egész világban szétosztva történt. Miután braziliában a tesztelés következtében elhunyt egy orvos, kiderült, hogy Braziliában 10.000 emberen tesztelték az Oxfordi vakcinát. Tehát Oxfordi professzorok szerint Brazília az egész világot jelenti…

–          Az „európai hatóságok által bevizsgált és engedélyezett” oltóanyagok klinikai vizsgálatait, a legszűkebb körben, sőt az eddigi ismert adatok szerint 2 maximum 3 országban végezték el. Ráadásul a gyártók semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen a 3-as fázisú klinikai teszteket „hazai pályáján” végezte el… A német cégeknek egészen biztos nem jelentett volna problémát például a V4-eknél vagy a franciáknál is tesztelni. Kifejezetten érdekes lett volna egy angliai vagy franciaországi klinikaiteszt a BioNTech részéről, miután az ottani gyógyszerfejlesztők közvetlen konkurensei a német cégnek…    

 

Tehát a magyar ellenzék és hozzájuk csatlakozó holdudvar, illetve az EU és intézményei (hiszen ők is beszálltak a hisztibe) közvetetten az állítják: Annak ellenére, hogy pontosan ugyanazon feltételeknek és előírásoknak kell megfelelniük a Magyarországi teszteknek/kísérleteknek, mégis többet ér egy Németországban lefolytatott tesztsorozat, 3-as fázisú klinikai vizsgálat és társai. Hiszen szerintük többet ér az európai hatóságok plecsnije, amit például egy anyagilag erősen érdekelt Németországban lefolytatott tesztsorozat alapján adnak, mint a magyar szakemberek véleménye.

Ezzel végső soron azt mondják, hogy egy magyar orvosi, gyógyszerészeti, biológus, biokémikus stb. diploma alacsonyabb rendű, mint egy német, francia, angol stb. diploma.

 

Az már csak hab a tortán, hogy az Európai Gyógyszerügynökség és más európai hatóságok magukkal kerülnek szembe.

A)      Hogyha egy német vizsgálat, illetve német szakemberek munkája többet ér, mint a magyaroké vagy más országoké, akkor viszont az Európai Gyógyszerügynökség és más európai hatóságok nem minden gyógyszer stb. esetén ugyanazokat a feltételeket alkalmazták az elmúlt években.

B)      Hogyha a magyar vizsgálatok és szakemberek munkája megfelel a Gyógyszerügynökség és más európai hatóságoknak, akkor miért is kifogásolják, hogy teszteljünk nem Európai vakcinákat? Sőt egy sikeres klinikai teszt esetén, mi gátolhatja meg őket azon készítmények engedélyezésében?


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »