Egy spanyol nudista meztelenül érkezett a rendőrségre. A bíróság pénzbüntetéssel súlytotta

Egy spanyol nudista meztelenül érkezett a rendőrségre. A bíróság pénzbüntetéssel súlytotta

Nyitókép: istock

A spanyol legfelsőbb bíróság 1080 eurós pénzbírságot szabott ki egy nudistára, aki meztelenül érkezett a rendőrségre, és többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó felöltözni. Spanyolországban nem tilos a meztelenség, a bírságot azért kapta, mert nem engedelmeskedett a rendőröknek.

2020 nyarán egy nudista büntetőfeljelentést akart tenni a kelet-spanyolországi valenciai rendőrségen. De csak cipőben és ruháit tartalmazó hátizsákban lépett be az épületbe. A rendőrök többször kérték, hogy öltözzön fel, mert szerintük zavarja az állomás rendes működését. A férfi azonban nem hallgatott rájuk, mondván, joga van meztelenkedni. Tettéért pénzbírságot kapott.

Hírdetés

Az aktivista fellebbezett a bírságon, a Legfelsőbb Bíróság azonban most elutasította fellebbezését. A bíróság szerint a rendőrség utasítására „a közrend és a békés együttélés fenntartása érdekében volt szükség”.

A férfit a spanyol média Alejandro Colomarként azonosította, aki a naturizmus ismert híve. Korábban már büntették meg azért, mert anyaszült meztelenül mutatkozott. Két éve azzal került a címlapokra, hogy meztelenül próbált megjelenni a valenciai bíróságon, ahová a meztelenkedése miatt kapott idézést.

Spanyolországban 1988 óta törvényes a nyilvános való meztelenkedés, de az egyének ellen a közrend elleni bűncselekmények miatt büntetőeljárás indulhat, ha meztelenségükkel provokálnak vagy idegesítenek másokat.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »