Egy sas szemszögéből csodálhatjuk meg a több száz évvel ezelőtti magyar tájat – Videóval

Egy sas szemszögéből csodálhatjuk meg a több száz évvel ezelőtti magyar tájat – Videóval

A videón a simontornyai vár és az azt körülvevő környezet rekonstrukciója látható.

Újabb videóval jelentkezett a Pazirik Stúdió csapata, ezúttal egy, a Tolnai-hegyhát és a Mezőföld találkozásánál létrejött ártéri területet, a simontornyai vár elméleti rekonstrukcióját és a hozzá tartozó középkori mezővárost tekinthetjük meg az animációban.

A kisfilmet hosszú, éveken át tartó és komplex, több tudományágat is magába foglaló kutatómunka előzte meg, hogy a valósághoz legközelebb álló látvány táruljon a szemünk elé – osztották meg a National Geographic magazin online kiadásával az alkotók. A vár és településhez tartozó épületek szakmai rekonstrukciója a 16. századi állapotot mutatja be, melyhez az épületeken ma is jól látható lenyomatok nagy segítséget és fontos támpontokat adtak a kutatóknak.

Hírdetés

Mindemellett elkészült a környezet teljes rekonstrukciója is, ami látványos formában meséli el a ma már jelentősen más arcát mutató természeti táj korabeli képét. A területről készült vízszabályozás előtti térképek további fontos információkat nyújtottak ebben a munkában. A Köles Ferenc pécsi színművész hangján megszólaló sas gondolatai tökéletes aláfestést adnak a látványvilághoz.

National Geographic


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »