Egy rendőr meghalt, ketten megsérültek amikor késsel támadt rájuk a gyanúsított

Egy rendőr meghalt, ketten megsérültek amikor késsel támadt rájuk a gyanúsított

Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták

– közölte a rendőrség a honlapján péntek hajnalban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tevékenységirányítási központjába csütörtökön 22 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Budapest XI. kerületében – egy Lecke utcai társasházban – egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, de ő az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, majd elfogták. A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Kitűzték a fekete lobogókat a rendőrségi épületekre

Hírdetés

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának helytállása előtt, aki szolgálatteljesítés közben halt meg, miután egy támadó késsel megsebesítette csütörtökön Újbudán.

„Nyugodj békében, Péter!”

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), valamint Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga Baumann Péter családjának fájdalmában

– áll a rendőrség közleményében.

A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában részvétét fejezte ki.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »