Egy rádióval gyilkolt meg negyedmillió zsidót a most 91 éves német nő

Egy rádióval gyilkolt meg negyedmillió zsidót a most 91 éves német nő

A vád szerint az SS egykori tagjaként több mint negyedmillió ember meggyilkolásában volt bűnös. A német ügyészség egy 91 éves asszonnyal szemben emelt vádat emberiség elleni bűntettek miatt – adja hírül az ABC News.

A vád szerint az SS egykori tagjaként több mint negyedmillió ember meggyilkolásában volt bűnrészes.

A nagy nácifogást Schleswig-Holstein tartomány ügyészégi szóvivője jelentette be. Az idős hölgy nevét nem árulták el, csak azt, hogy a 260.000 auscwitzi rab életének kioltásában rádiósként vett részt.

Hírdetés

1944 áprilisa és júliusa között ugyanis ő volt a koncentrációs tábor parancsnoka mellett a rádió kezelő. Az ügyészek halálosan komolyan gondolják, hogy ezért bíróság elé állítható, mivel szerintük ezzel segítette a halálgyár üzemeltetését, tehát felelős az ebben az időszakban lemészárolt emberek haláláért.

Az ügyészségi szóvivő szerint a nő egészségügyi állapota megengedi, hogy az eljárást lefolytassák. A bíróság azonban valószínűleg csak jövőre dönt arról, hogy érdemben foglalkozik-e az üggyel.

Ami engem illet, már alig várom a recski villanyszerelők,  az Andrássy úti ávós takarítószemélyzet, vagy a kistarcsai internálótábor ellátási tisztjének perét.

(alfahir.hu nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »