Egy ötméteres piton egészben nyelt le egy nőt Indonéziában

Egy ötméteres piton egészben nyelt le egy nőt Indonéziában

Az indonéziai Jambi tartományban egy nőt megölt és egészben lenyelt egy piton, amikor egy gumifarmra ment dolgozni. Holttestét szinte épségben találták meg a kígyó gyomrában – tájékoztatott a helyi illetékesekre hivatkozva a BBC.

Az 50 éves nő eltűnését a férje jelentette az esti órákban, amikor nem ért haza a munkából. A kutatócsoportok azonnal megkezdték a beavatkozást a szóban forgó területen. Egy nappal később a helyi falusiak egy szokatlanul nagy hasú pitont fedeztek fel. A kígyót megölték, az eltűnt nő maradványait pedig megtalálták a beleiben.

A helyi rendőrség szerint a piton körülbelül ötméteres volt.

Hírdetés

Bár az ilyen esetek ritkák, a BBC emlékeztetett arra, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy piton megevett egy embert Indonéziában – 2017-ben és 2018-ban is volt rá példa.

A pitonok egészben nyelik le a zsákmányt. Bár a szakértők szerint ezek a kígyók általában patkányokkal és más állatokkal táplálkoznak, de minél nagyobbra nőnek, annál nagyobb zsákmányt tudnak lenyelni. Állítólag a nagyobb egyedeket részesítik előnyben, akik több kalóriával látják el őket. A pitonok disznókat vagy akár teheneket is lenyelhetnek – magyarázta a BBC.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »