Egy óriási gumimellel tiltakozott a nők egy csoportja a Facebook központja előtt

Kivételesen nem egy a női mell látványának a szabadságáért küzdő, a #FreeTheNipple hashtag “védjegye” alatt működő csoportosulás megmosolyogtató exhibicionizmusáról van szó, hanem sokkal szomorúbb dologról. Vicky Martin orvosi tetováláskészítő szakember képeit rendszeresen tiltotta a Facebook, holott nem “pornográf” célzatú képekről, magamutogatásról van szó, hanem egy esztétikai műtét lehetőségének bemutatásáról, propagálásáról. Emiatt tiltakozott az érintett nők egy csoportja.

 

Hírdetés

 

Vicky Martin olyan nőkkel dolgozik, akik főként a mellrák miatt szükségessé vált masztektómia következtében elveszítették a mellüket. A tetováló művész élethű mellbimbót tetovál a beteg nők testére, hogy azok természetes hatást keltsenek és így enyhíthessék a testet szükségszerűen csonkító műtét miatt fellépő pszichés szorongást, önértékelési zavart. A művész úgy fogalmazott:

Jó érzésű ember aligha mondhat erre mást, minthogy félre a prüdériával, s kapjanak meg minden segítséget ezek a nők, hogy a helyreállító beavatkozás lehetőséget propagálják illetve a probléma megbeszélésével és önmaguk bátor felvállalásával lelki enyhüléshez juthassanak. A Facebook képviselői nem kívántak találkozni a tetoválóművésszel, de a sajtónak nyilatkozva mentegetődzve elmondták, hogy ezen tartalmak tiltása valójában nem esik egybe szándékukkal, “sajnálatos tévedés” történt.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »