Egy óragyártónak a budapesti százezer néző is megéri

Beálltak szponzorként a Red Bull Air Race mögé. Miért ezt a versenysorozatot választották?

Eleinte csak az amerikai versenyzőt, Michael Gouliant támogattuk, majd a 2017-es japán versenytől kezdve új szintre emeltük a kapcsolatunkat a Red Bull Air Race-szel (RBAR). A versenysorozatnak jelentős a médiaelérése, és jelen van a számunkra is kulcsfontosságú európai és amerikai piacokon. Márkánkat elindítjuk a japán piacon, ezért is volt egyedülálló lehetőség a csibai futam. Már 1920 óta gyártunk órákat pilótáknak, ez a megállapodás természetes evolúciója volt az Alpina és a repülés közös történetének.

Fotós: Veres Viktor

Sportgazdaságilag nézve ez miben nyújt mást, mint például egy városi futóverseny?

Hírdetés

Az RBAR beleillik a történelmünkbe, ahogy a célcsoportunkba is, hiszen óráinkkal olyan 25–40 év közötti fiatalokat céloztunk meg, akik érdeklődnek a szabadtéri sportok iránt, és szeretnének gyönyörű sportórát viselni.

Szponzorálnak más sportágakat vagy sportolókat?

Földön, vízen és levegőben is aktívak vagyunk. Támogatjuk a Matterhorn Ultraks nevű svájci hegyi futóversenyt, és részt veszünk a Tour de France a la Voile vitorlázóversenyen, ahol a freestyle síelő, Aurélien Ducroz, a márkánk egyik nagykövete áll rajthoz. Szintén támogatjuk a norvég Borge Ousland sarki felfedezőt és Vincent Colliard francia síkalandort.

Van-e ezekből a támogatásokból számszerűen is kimutatható haszna a cégnek?

A budapesti Red Bull Air Race-nek például mérhető hatása van a médiaelérésekre és az értékesítésre. Csak a csibai futamon 550 millió embert értünk el tévén, online vagy nyomtatott sajtón keresztül. Az értékesítés tekintetében az eladott órák száma a döntő. Vannak nehezebben mérhető hatások is, például a márkaismertség, mindenesetre a budapesti versenyt több mint százezren követték figyelemmel.

Magyarországon jelen vannak szponzorként valamilyen más sportágban?

Helyi nagykövetprogramot szívesen kezdeményezünk azért, hogy az Alpinát közelebb hozzuk a magyar emberekhez.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »