Egy olasz lap szerint Orbán Magyarországra hozná a Szuperkupát, 8 millió eurót fizetne érte

Egy olasz lap szerint Orbán Magyarországra hozná a Szuperkupát, 8 millió eurót fizetne érte

Magyarország ajánlatot tett a Serie A-nak, hogy Budapesten rendezhessék meg az olasz szuperkupa, azaz az olasz bajnokcsapat és kupagyőztes összecsapását. 

Az ajánlat szezononként 8 millió dollárról, vagyis mintegy 3,3 milliárd forintról szól

– írja a La Rebubblica cikke alapján a hvg.hu.

Az olasz lap információ szerint ez a javaslat már hetek óta „kering” az olasz labdarúgó-bajnokság első osztályának, a Serie A vezetői között.

A szuperkupát egyébként már többször megrendezték Olaszországon kívül, az elmúlt tíz évben Peking, Doha, Sanghaj, Dzsidda, Rijád is szerepelt a külföldi stadionok között.

Hírdetés

A Serie A irányítóinak volt olyan terve is, ami szerint úgy újítanák meg, hogy négycsapatos minitornát játszanának. Erre a formára kaptak is ajánlatot Szaúd-Arábiából és az Emírségekből, 23 és 22 millió dolláros értékben.

A La Repubblica szerint Magyarország ajánlata alapján Orbán Viktorék nem fizetnének annyit, mint az arabok, csupán szezononként 8 millió dollárt.

A Repubblica szerint tehát a 8 milliós, olcsóbb magyar ajánlat inkább az egymeccses döntő lebonyolítását tenné lehetővé, vagyis az eredeti tervekből vissza kellene venni.

A magyar ajánlat előnye lehet, hogy az olasz csapatoknak és a szurkolóknak nem kéne annyit utazniuk a meccsre.

Az olasz lap arra is kitér, hogy mindennek politikai szálai is lehetnek, hiszen a Giro d’Italia Magyarországra hozatalát azzal a Matteo Salvinivel intézte Orbán Viktor, aki a vasárnapi választás után valószínűleg visszakerül a kormányba Olaszországban.

A Telex közben arról ír több olasz lapra hivatkozva, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a miniszterelnök a felcsúti telke mellett lévő stadionba vinné a mérkőzést. Ez ugyanakkor kissé nehezen hihető, mivel a Pancho Aréna kapacitása alig négyezer fős.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »