Egy nyolcéves kislány arcába és egy kutya tappancsa alá is jutott a kulturáltan szórakozók tűzijátékaiból

Egy nyolcéves kislány arcába és egy kutya tappancsa alá is jutott a kulturáltan szórakozók tűzijátékaiból

Több mint tíz esetben kellett intézkedni a rendőröknek pirotechnikai eszközök miatt szilveszterkor – közölte a rendőrség hétfő reggel az MTI-vel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint december 31. 12 óra és 2018. január 1. 6 óra között a rendőrség országszerte 15 esetben 12 emberrel szemben indított eljárást pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt.

A rendőrség három könnyű sérüléssel végződő balesetről tud. Példaként említették, hogy Százhalombattán, a Szent István téren tűzijáték repült egy 8 éves kislány arcának, aki könnyű sérülést szenvedett.

Szolnokon feltehetően egy pirotechnikai terméktől egy német juhász kutya tappancsa roncsolódott. A rendőrök önkéntes állatvédő segítségével gondoskodtak az orvosi ellátásáról.

Hírdetés

Szombathelyen anyagi kár keletkezett, miután éjfélkor egy üres lakás ablakába beszorult egy utcáról indított "rakéta", és emiatt meggyulladt egy ablak. Zalaegerszegen szintén egy tűzijátéktermék tört be egy ablakot – olvasható a rendőrségi közleményben.

Hetven vendég járt a fővárosi detoxikálókban

A mostani szilveszteren a megszokottnál kevesebben kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt Budapesten – hangzott el az M1 hírcsatornán hétfő reggel.

A csatorna tudósítója a budapesti Honvédkórházból jelentkezve elmondta: az éjszaka folyamán a kórház sürgősségi osztályára 19 beteg érkezett, többségük fiatal, ketten 18 éven aluliak voltak. Állapotuk nem volt olyan súlyos, hogy fel kellett volna venni őket, elsődleges ellátásuk után valamennyien hazamehettek.

A Péterfy Sándor utcai kórházba mintegy ötvenen kerültek be a mértéktelen alkoholfogyasztás miatt. Ott még Újév reggelén többen a kórházban voltak, de ők sincsenek súlyos állapotban.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »