Egy nap alatt megdöntötték a saját rekordjukat a hívatlan vendégek

Egy nap alatt megdöntötték a saját rekordjukat a hívatlan vendégek

Péntekig a rekord február 6-án volt, akkor 1269 főnyi többségében koszovói határsértőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében. Két napja azonban 27 fővel több hívatlan vendéget sikerült marasztalnia a határőrségnek, az 1296 határsértő közül a legnagyobb csoport megint Ásotthalomnál érkezett Magyarországra.

Másnap azonban ezt a számot is sikerült felülmúlni:

1302 bevándorlót tartóztattak föl

Hírdetés

a rendőrök és a polgárőrök Csongrád megye déli részén, ahelyett, hogy a hatóság utat mutat volna nekik Bécs fele. Ezektől az emberektől ujjlenyomatot vesznek a magyar hatóságok. Ez azt jelenti, hogy Magyarország regisztrálja a menekülteket, elindítja a menedékjogi eljárást és ezt az Európai Unió is tudja. Tehát ezek után hiába megy Nyugatra a menekült, a Dublin III-as egyezmény alapján elvileg vissza lehet toloncolni őket az érkezési országba, hazánkba.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot délután megint Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 104 afgán, 17 bangladesi, 12 szíriai és 7 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.
   
Egy szegedi taxis és egy 33 esztendős, ugyancsak szegedi nő ellen is eljárást indítottak jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt, mindketten szíriai határsértőket szállítottak volna a fővárosba a csongrádi megyeszékhelyről.
A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség. Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton összesen 1333 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, két gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »