Egy muzikális polgármester

Egy muzikális polgármester

Petike nem nyugszik!  – Olvassák el!

„Mára a Rumbach-zsinagóga Erzsébetváros igazi, csodálatos kulturális és művészeti centrumává vált” – áradozik közösségi oldalán Niedermüller Péter, a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. „Ezen a héten a Fesztiválzenekar adott három felejthetetlen koncertet Fischer Iván vezényletével. […] Csak ültem és hagytam, hogy a zene elvigyen magával, hagytam, hogy elhitesse velem, van még értelme az életnek.” Majd természetesen jön az ellenpont.

Hírdetés

„Hiába tombol a háború a szomszédban, hiába a félelem a sötét és hideg téltől, a rettegés az elszegényedéstől, hiába a primitív kormányzati hazudozás […], ilyen estéken különösen büszke vagyok arra, hogy Erzsébetváros polgármestere lehetek.”
Az átlényegült kerületvezető csupán azt felejtette el megemlíteni az ünnepi bejegyzésben, hogy a szóban forgó Rumbach-zsinagóga korhű rekonstruálásához szükséges 3,2 milliárd forintot a Miniszterelnökség, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma állta. (Igaz, arról sem ír, hogy míg tartottak a munkálatok, ő sem volt rest: utcára tette a kerületében működő 100 Tagú Cigányzenekart és a zsidó Heti TV-t.) Már megszoktuk, hogy Niedermüller Péter kijelentései mély nyomokat hagynak bennünk, rémisztő képződményt alkotó fehér, keresztény, heteroszexuális emberekben. De nincs ezzel semmi baj, hiszen a DK-szellemóriás kunsztjai épp a Fidesz-tábort erősítik. Polgármester úr munkásságáról nekem valamiért főnökének hajdani veretes szózata jut eszembe: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

Pilhál György – www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »