Egy menekülttáborral örvendeztetnék meg Budapestet?

Egy menekülttáborral örvendeztetnék meg Budapestet?

A Jobbik szerint több jel is arra utal, hogy a fideszes tervek között szerepelhet egy migránsokat befogadó állomás létesítése Budapesten, a XVII. kerületben. Az erre utaló egyik erős jel, hogy – ellentétben több fideszes vezetésű budapesti kerülettel, ahol elfogadták a Jobbik javaslatát, és a képviselő-testület elutasította a visszatoloncolások és a migránsokat befogadó állomások létesítésének a lehetőségét – Rákosmentén, a XVII. kerületi testület, élén a polgármesterrel nem szavazta meg ezt a javaslatot – írja Szilágyi György a Jobbik országgyűlési képviselője és Nótin Tamás XVII. kerületi önkormányzati képviselő csütörtöki közös sajtóközleményükben.

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője riogatásnak nevezte a Jobbik felvetését, és kijelentette, „a Fidesz a garancia arra, hogy nem lesznek bevándorlók Magyarországon, így Rákosmentén sem”.

A Jobbik politikusai szerint a Fidesz volt a garancia arra is, hogy külföldiek nem vásárolhatnak Magyarországon földet…

Hírdetés

Emlékeztettek Orbán Viktor szavaira: „Önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek – akármit döntenek Brüsszelben – itt soha termőföldet nem fognak vásárolni.” Ehhez képest ma már az állami földekből is bevásárolhatnak a külföldiek, Vas, Zala és Somogy megyékben külföldi volt a legnagyobb földvásárló az állami földárveréseken. Ennyit ér a Fidesz garanciája.

A XVII. kerületi önkormányzat csütörtöki ülésén a Fidesz–KDNP képviselőinek szavazataival levették a napirendről a Jobbik ismételten benyújtott javaslatát, hogy a képviselő-testület utasítsa el egy migrációs befogadó állomás létesítését a kerületben és ezzel együtt a migránsok visszatoloncolását Magyarországra a többi európai uniós országból.

Nem szavaztak róla, ezzel meghagyva a lehetőséget egy befogadó állomás építésének.

Az radikális ellenzéki politikusok szerint Rákosmente polgárainak nem szavakban vállalt garanciákra, hanem tettekre van szüksége. Nem kérnek egy migránsokat befogadó állomásból! Nem kérnek a visszatoloncolt migránsok tömegéből!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »