Egy medve okozta a vesztét a magyargyűlölő oláh prefektusnak

Egy medve okozta a vesztét a magyargyűlölő oláh prefektusnak

A román belügyminisztérium vasárnap bejelentette, Ion Marcel Vela miniszter elindította Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus leváltásának procedúráját amiatt, hogy nem tette meg a szükséges intézkedéseket egy szombat este történt medvegázolás után.

Szováta és Parajd között szombat este gázolt el egy több száz kilogrammos medvét egy személygépkocsi. A baleset miatt mind a gépkocsi, mind pedig az állat lesodródott az útról. A gépkocsi utasai nem sérültek meg, de az egyik utas pánikrohama miatt ki kellett hívni a mentőt. A medve sem pusztult el az ütközés következtében, hanem felvánszorgott az úttestre, és ott agonizált mintegy húsz órán át, míg altatólövedékkel elaltatták; megállapították, hogy három lába eltörött, aztán kilőtték.

Az úttesten döglődő állat miatt rendőröknek kellett irányítani a forgalmat a Szovátát Székelyudvarhellyel összekötő 13A jelzésű országúton, és csendőrök is vigyázták a helyszínt, nehogy az állat magához térjen és az elhaladókra támadjon.

A belügyminiszter azt rótta fel a kormányt Hargita megyében képviselő prefektusnak, hogy a sürgősségi helyzetek megyei bizottságának vezetőjeként nem intézkedett időben, noha a katasztrófavédelem illetékesei már nem sokkal a baleset után tájékoztatták a kialakult helyzetről. A tárca közleménye szerint kivizsgálják, hogy más is mulasztott-e a medvebaleset ügyében.

Romániában, de leginkább Erdélyben túlszaporodott a medveállomány, és szinte mindennapossá váltak a háziállatok elleni medvetámadások, valamint az országúti medvegázolások. Az sem ritka, hogy emberre támad a nagy ragadozó. Az év során négy személy halt meg medvetámadás áldozataként, de a román kormányzat nem foglalkozik a főleg magyar életeket veszélyeztető problémával.

A magyar trikolór kitűzése miatt polgármestereket bírságoló, a székely zászló ellen felszólaló, a románok kihalását az erdélyi diszkriminációra (!) fogó, az úzvölgyi temetőrablást pártoló Jean-Adrian Andrei lemondását már követelték a magyarok, de a hungarofób gaztettek nem érték el a megszálló kormányzat ingerküszöbét.

Hírdetés

(Kuruc.info – MTI nyomán)

Néhány epizód eddigi aljasságáról:

Jogerős: már a nemzeti ünnepen kitűzött magyar zászlók miatt is bírságolhatnak az oláh megszállók

"Nem hagyjuk a temetőnket!, Védjük meg magunkat, védjük meg Erdélyt!" – Csíkszeredában tüntettek a székelyek

Megtámadta az oláh prefektus az úzvölgyi katonatemető lezárását

Ismét büntettek a megszállók a március 15-i magyar zászlók miatt Székelyföldön

Csíkmadaras polgármestere továbbra is kitart a magyar zászló mellett

Az oláhok az összes autonómiapárti határozatot érvénytelenítették – nincs Székelyföld, nincs magyar nyelv

A próféta szóljon a Hargita megyei prefektusból: diszkrimináció miatt fogy a székelyföldi románság, melynek nincs jövője a térségben


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »