Egy másik út – nyájimmunitás az amishok körében

Egy másik út – nyájimmunitás az amishok körében

Valószínűleg mindenki hallott már többet vagy kevesebbet az amishokról, erről a nagyrészt az Egyesült Államokban élő protestáns csoportról, akiknek ősei egészen a 17. századi Svájcig vezethetőek vissza. Jelen írás keretei között nincs módunkban őket részletesen bemutatni, ami a mostani téma szempontjából érdekes, az az, hogy az amishok elszeparáltan élnek a külvilágtól, nem használnak modern technikai eszközöket, és minden kapcsolatot igyekeznek a lehető "legrövidebbre" fogni a mindenkori állammal. Az Egyesült Államokban főként Pennsylvaniában, Ohioban vagy Indianában találkozhatunk velük. Elszeparáltságukból egyenesen kikövetkeztethető, hogy a zárt közösség minden felmerülő problémáját "házon belül próbálják" megoldani, hiszen az államtól (vagy bárki mástól) ők maguk azok, akik nem akarnak segítséget kapni (ez odáig fajult, hogy még a nyugdíjat sem fogadják el).

A mi szemszögünkből egészen szürreális viselkedésnek azonban néhanapján pozitív hozadékai is vannak. Már korábban is felfigyeltek rá egy cikk keretében (erről majd később), hogy az amish közösségekben (összesen az államokban kb. 200 ezer fő) nem úgy söpört végig a koronavírus-járvány, ahogy a modern, nyugati társadalmakban. Az alábbi – sajnos csak angol nyelven elérhető – videóban részletesebben foglalkoznak ezzel a jelenséggel. Az előbbiek alapján nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az amishok nem hordanak maszkot, nem tartják be a távolságtartást (nem csak zárt társadalom, de ennek megfelelően összetartó is), a kórházi kezelést is jobbára kerülik, és természetesen nem oltatják be magukat. A mainstream szerint éppen ezért hullaniuk kellene, mint a legyeknek, hiszen életmódjuknál fogva mindennel szembemennek, amit a fősodrat a járvány ellen tesz. A videóban direkt ki is hangsúlyozzák azt a tényt, hogy maguk az amishok nem is igazán értik, miért kellene magukra hagyniuk a beteg szeretteiket, miért nem lehetnek velük.

Persze ennek megfelelően a koronavírus már bizonyára végigsöpört az összes amish közösségen, vagyis elérhették a nyájimmunitást, mégsem pusztultak ki, de még markánsan több halottjuk sem lett mint a modern közösségeknek.

Hírdetés

Ez a cikk március végén látott napvilágot, amely egy pennsylvaniai amish közösséget említ. Ez volt az első olyan közösség (még a variánsok előtt), amely 90%-os átfertőződöttséggel elérte a nyájimmunitást. Persze már akkor voltak olyan tudósok, akik a nyájimmunitást nem tartották járható útnak, és az oltást jelölték meg "egyetlen menekvésnek". Mindez márciusban volt, azóta – részben a különböző variánsoknak és az egyre fokozódó nyomásnak "köszönhetően" – a nyájimmunitás mint opció még inkább háttérbe szorult, és az ehhez szükséges %-os minimumot is egyre jobban feljebb húzzák. Vajon miért?

Egyébként Vincent James videóját más okból is érdemes megnézni. Egyrészt vizuálisan is bemutatja, hogy a Pfizer tényleg mindenütt ott van, ahol csak lehet, de ami igazán nagy dobás, az az oltások hatékonyságát taglaló rész. Maximálisan a témához illő zenei aláfestéssel, a fősodratú médiából kölcsönzött cikkeken keresztül mutatja be, hogyan lett az elmúlt hónapokban a "100%-os hatékonyságú" koronavírus elleni vakcinákból 40%, aztán még kevesebb. Értelemszerűen, ezt a vizuális "élményt" nem tudjuk visszaadni cikkeken keresztül, úgyhogy ezt a részét kifejezetten ajánlom megtekintésre (11:20-tól).

Az amishok életvitele nyilvánvalóan nem összeegyeztethető egy normális élettel. Sem én, sem Önök nem szeretnének így élni – feltételezem, de Covid szempontjából mindenképpen érdekes, ami velük történt. Makacs tények ezek, nem a Facebookon tonnaszám keringő pro-kontra álhírek egyike, hanem maga a valóság. S pontosan ezek azok a tények, amelyek miatt az embernek joggal vannak fenntartásai ezzel az egésszel kapcsolatban, és nem azért, mert az oltásban "chipek vannak", vagy mert ha "Modernát kapunk, akkor "wifi-jeleket tudunk venni", vagy egyéb sületlenségek, amelyekkel a kétes hátterű kóklerek naponta nevetségessé teszik a koronavírus témakörét.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »