Egy másik orvost hívott segítségül – azonnal kirúgták az ország egyik legjobb szívsebészét

Egy másik orvost hívott segítségül – azonnal kirúgták az ország egyik legjobb szívsebészét

A portálnak nyilatkozó források szerint a szívsebészt – akinek nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik – egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött – hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt – plasztikai sebész segítségét kéri, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot – mesélte informátorunk.

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

Hírdetés

Székely távozásával az intézményben megszűnik a minimálinvazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. Információnk szerint óriási a felháborodás nemcsak a Kardiológiai Intézetben, hanem az ügyről értesülő orvosok között is. 

A 24.hu információi szerint a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész már beadta felmondását a Kardiológiai Intézetben.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »