Egy mandátumon múlhat a Fidesz–kétharmad

Egy mandátumon múlhat a Fidesz–kétharmad

A szavazatok több mint 60 százalékos feldolgozottságán eldőlni látszik a választás, csupán annyi a kérdés, hogy kétharmados többséget szerez-e a Fidesz–KDNP.

– A listás szavazatok több mint 70 százalékos feldolgozottságnál magabiztosan vezet a Fidesz, a kérdés csupán a kétharmad.

– A Nézőpont Intézet felmérése szerint a Fidesz 48, a baloldali pártok szövetsége 27, a Jobbik 18, az LMP 6, míg a többi párt egy százalékot ért el. A Századvég szerint a Fidesz–KDNP 47-51, a baloldali pártok 19-23 százalékot értek el.

– Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás az ország 10 386 szavazókörében az országgyűlési képviselő-választáson, este hét óráig valamivel több mint 8 millió választópolgárt vártak az urnákhoz. Este 17.30 óráig a jogosultak 56,77 százaléka adta le a voksát, ami közel három százalékkal kevesebb mint négy éve.

– Pártokra, képviselőjelöltekre szavazott az ország, a hetedik szabad országgyűlési választáson. A több mint 3176 településen kialakított 10 386 szavazókör reggel 6 órakor nyitott, és este 7 óráig várták a mintegy 8 millió választásra jogosultat. A 97 külképviseleten 28 ezer választópolgár adhatta le voksát, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők levélben szavazhattak. A nem hivatalos eredményeket várhatóan éjjel egy óra után ismertetik a Nemzeti Választási Központban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »