Egy magyar városban már csak szájmaszkban lehet intézményekbe, postára menni

A település polgármestere a Facebookon jelentette be a szigorú intézkedést.

Mint azt a 444.hu észrevette, Gerhard Ákos velencei polgármester közleményt jelentetett meg a település Facebook-oldalán, amely szerint a koronavírus járvány megelőzése érdekében március 25-től elrendelte, hogy “Velence Város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni”. Hozzátette még hogy az üzletekbe történő bejutás és ott tartózkodás során egymástól a 2 méteres távolságot meg kell tartani, valamint hogy csak a legszükségesebb esetekben javasolja a lakhely elhagyását.

Hírdetés

Szerdán az is kiderült, hogy a közeli Gárdonyban egy patika jelentette be közösségi oldalán, hogy koronavírus-fertőzést mutattak ki munkatársuknál, ezért a vírus terjedése elleni óvintézkedésként bezárnak.

A koronavírus már országszerte jelen van, és már készült egy oldal, amelyen bejelentések, sajtóhírek alapján térképre gyűjtik a napvilágra került eseteket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »