Egy magyar lány nyakába is került arany

Sporttörténelmet írt Usain Bolt. Három arannyal zárja a riói olimpiát, ezzel ő az egyetlen atléta, aki háromszor nyert aranyérmet három egymást követő ötkarikás játékon. Pénteken Magyarország nem gyarapította érmei számát, egy magyar sportolónak mégis jutott aranyérem.

Sporttörténelmi pillanatokból a riói ötkarikás játékok pénteki versenynapján sem volt hiány. Díjugratásban a brit Nick Skelton 58 évesen, a hetedik olimpiáján ért egyéniben a csúcsra.

Az Olimpiai Stadionban Usain Bolt összehozta a tripla triplát: a jamaicai 4×100 méteres váltóval is olimpiai bajnok lett. Bolt így harmadik olimpiáján a kilencedik aranyérmét szerezte, ezzel az örökranglista hatodik helyére lépett.

Hírdetés

„Ez zseniális. Hihetetlen és szürreális az egész. Nagyszerű érzés. Nagyon jó voltam én is és a csapat is. Mondtam a srácoknak, hogy ez a verseny milyen sokat jelent számomra, és ők megnyugtattak, hogy nekik is, és, hogy mögöttem állnak. Így is volt!” – nyilatkozta a sprinter.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Férfi kosárlabdában a spanyolok nem tudtak visszavágni az amerikaiaknak a 2012-es, londoni döntőben elszenvedett vereségért, és 82:76-ra kikaptak a címvédőtől. A riói döntőben így megismétlődik a vb-finálé: az amerikaiak ellenfele az ausztrálokat legyőző szerb válogatott lesz.

Bár Magyarország nem nyert érmet pénteken, egy magyar lánynak aranyat akasztottak a nyakába. Marozsán Dzsenifer szépségdíjas góllal járult hozzá a német női labdarúgó-válogatott döntőbeli 2–1-es sikeréhez a svédek ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »