Egy magyar diplomata szerint a Biden-kormány beavatkozott a magyar választásokba

Egy magyar diplomata szerint a Biden-kormány beavatkozott a magyar választásokba

Csütörtökön a washingtoni magyar nagykövetség október 23-i ünnepi fogadása nem várt fordulatot vett, amikor a magyar kormány delegáltja támadást intézett a vendéglátó ország kormánya ellen. A Washington Examiner helyszíni tudósítására hivatkozó 444.hu szerint Dancs Ferenc helyettes külügyi államtitkár „borzolta a kedélyeket” azzal, hogy a jövő évi magyar parlamenti választásokba való beavatkozással vádolta Joe Bident és kormányát.

Dancs azzal dobta le az atombombát, hogy az amerikai kormány támogatásával működő Szabad Európa Rádió feladata Orbán Viktor miniszterelnök aláásása. Szerinte

a magyarok már nem látják kedvező fényben a Szabad Európa Rádiót

Hírdetés

 – majd hozzátette, a magyar kormány „az álhírekkel szemben védi a szabadságunkat”. Dancs visszautalt arra is, hogy 56-ban „sok fiatal vesztette életét, mert elhitték a Szabad Európának, hogy úton a segítség”. Azóta viszont a magyarok megtanulták, hogy csakis magukra számíthatnak.

Az Examiner beszámolója szerint Dancs váratlan támadása a protokolleseményen a Szabad Európa Rádió ellen, illetve az, hogy megkérdőjelezte az Egyesült Államok hűségét egy NATO-szövetségeséhez, már csak azért is komoly meglepetést okozott, mert közvetlenül Karen Donfried amerikai helyettes külügyi államtitkár meleghangú beszédben éltette a magyar függetlenséget és a két ország történelmi kapcsolatát – írja a lap.

Dancs ennyivel nem érte be és a beszédét követően még az Examiner kérdésére azt nyilatkozta, hogy a Szabad Európa Rádió magyarországi újraindulását „csakis annak jeleként értékelhetjük, hogy szándékukban áll beavatkozni a parlamenti választásba”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »