Egy macska lett a legkedveltebb turisztikai látványosság a lengyel Szczecinben

Egy macska lett a legkedveltebb turisztikai látványosság a lengyel Szczecinben

A lengyelországi Szczecinben egy Gacek névre hallgató macska a legkedveltebb turisztikai látványosság. Szczecinben több turisztikai látványosság is található, például a Pomerániai Hercegvár vagy a Kasprowicza Park.  Az online értékelések tekintetében mégis a város legkedveltebb látnivalója a Gacek névre hallgató, kövér macska lett.

A több mint 1000 Google-értékelésből közel tökéletes, 5 csillagból 4,9-es értékelést kapott a cica – olvasható a Notes From Poland hírportálon. A kandúrt 2020-ban mutatta be egy helyi hírportál egy videóban, amely később elterjedt a közösségi médiában, ezzel hírnevet hozva a macskának.

Hírdetés

A „Kaszubska utca királyaként” is ismert Gacek egy fedett dobozban él egy utcai üzlet előtt, amelynek vezetői a gondozói szerepet töltik be az állat számára. A háza előtt egy tábla arra kéri a járókelőket, hogy a macskának hozott finomságokat egy lezárt edényben hagyják ott és ne simogassák meg, amikor alszik.

A cica híre folyamatosan növekszik, az értékelések között olyan ember is található, aki 3 órát utazott az élményért, hogy élőben láthassa. Bár néhány hozzászólás aggodalmát fejez ki Gacek súlya miatt, összességében a vélemények nagy része pozitívan szól a macskáról.

Turizmus.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »