EGY LEVÉL

Egy hölgy levelet írt a Szent István Gimnázium igazgatójának. Jól tette:

„Tisztelt Igazgató Úr!

Tegnapi napon végtelen csalódottsággal és szomorúsággal láttam iskolájuk tantestülete egy részének nyílt kiállását a SZFE ügy mellett, melyet az iskola fb oldalán fotóval jelentettek meg.

Államalapító királyunk, iskolájuk névadója, Szent István maszkban, piros- fehér szalaggal körbetekerve, meggyalázva. Szégyen.

Ez az SZFE- ügy (kreált ügy) rendkívül megosztó, nincs társadalmi konszenzus megítélésében, nem nemzeti ügy.

Iskolájukba járó gyerekek és szüleik, más tanárok nem az utolsó szálig az „ügy” elkötelezett támogatói, biztos van, aki más véleményen van, mint a közleményben markáns, egyoldalú véleményt megfogalmazó tanárok, vajon mit gondolnak ők, hogy érezhetik most magukat? Tizenéves alakuló gyerekek!

Ezt nem engedhette volna meg sem Ön, sem a tantestület tagjai maguknak!

Ez egy gimnázium, ahova nem politikai credo alapján vesznek fel gyerekeket.

Nem demoralizálhatják a gyerekeket, a hangulatot, nem szíthattak volna feszültséget köztük, nem nyilatkozhattak volna ebben az ügyben a tanárok. Az órájukon ezután a másként gondolkodó tanulók nem mernek majd megszólalni, ha itt , ennél a tanárnál így kell!

Óriási hibát követtek el, hiába vették le azóta oldalukról! Elárulták, megfélemlítették erőszakos véleményükkel azon kollegáikat, tanítványaikat, akik másként gondolkodnak. Nem lehet az iskola politikai kinyilatkoztatás helye, nem lehet megosztó, nem ez a feladata! Nagy a tanárok felelőssége! Nyilván lesz, aki egyetért velük, de lesz, aki nem!

Hírdetés

Megmérettettek és könnyűnek találtattak! Lejáratták magukat, iskolájukat, Önt.

Minek kellett ez, mi szükség volt erre, fel nem foghatom.

Nagyapám itt érettségizett, külön érintve érzem magamat, családomat.

Nem tudom, hogy mi módon lehet ezt jóvá tenni. Felesleges, ostoba megnyilvánulás volt, rengeteget ártottak az iskolának!

Végül egy idézet Szent István intelmeiből:

„Semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és gyűlölség”.

Kérem ezt a véleményt is közölje tantestületével!

Üdvözlettel:

Sorosi Eszter, volt tanítónő, főállású három gyermekes anya”

Íme:

És egy megjegyzés: Képzeljük el, ha a Szent István gimnázium kormánypárti érzelmű diákjai –mert nyilván van ilyen gimnazista ott is, legfeljebb nem meri vállalni a véleményterrorban- kiállnának mondjuk a miniszterelnök mellett. Akkor ezek, akik most ott pózolnak az útlezáró szalaggal körbetekert Szent István szobor körül, azonnal kijelentenék, hogy az iskolában semmi helye a politikának.

Mélységesen szégyelljétek magatokat, kedves tanár urak és tanár nénik.

(p.s.: ja! A „bátorság” egy-két órát tartott, utána eltüntették a posztot. Szar arcok vagytok…)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »