Egy légicsapás végzett az Iszlám Állam kirakatharcosával – cicás képére tízezer házassági ajánlatot kapott

Egy rakkai légicsapás végzett az Iszlám Állam egyik legnépszerűbb harcosával, aki egy internetre feltöltött cicás képe után több mint 10 ezer házassági ajánlatot kapott.

A 28 éves terrorista számos dzsihadista interjúban is szerepelt, ahol arról beszélt, hogy miért csatlakozott a terrorszervezethez. Hatalmas népszerűségét a női követő között annak a feltöltött képnek köszönhette, ahol egy vörös kiscicával a kezében pózol – írta a Daily Mail.

Izrafil Jilmaz több mint 10 ezer házassági ajánlatot kapott online felületeken, így amikor megházasodott és megszületett gyermeke, letörölte a fiókját. A közösségi média felületein ugyanakkor gyakran válaszolt ismeretlenek kérdéseire. Olyankor többnyire normális dolgokról írt, hogy néha hiányzik az édesanyja, vagy hogy nincs elég üdítő a kalifátusban, a homoszexuális férfiak pedig halált érdemelnek.

A holland hadseregből az Iszlám Államhoz

A New York Times információi szerint a férfi török származású volt, 2013-ban hagyta ott a Holland Királyi Hadsereget, hogy az Aszad elleni "lázadó csoportokhoz" csatlakozzon.

Egy 2015-ös televíziós interjúban azt mondta, hogy nem akar visszatérni Hollandiába, európai támadást sem tervez, inkább a kalifátusban harcol a "szíriaiak szabadságáért".

Azonban őt sem kerülték el az agymosás destruktív hatásai: azt állította, hogy az Iszlám Államnak jó oka volt a 2015 novemberében elkövetett 130 áldozattal járó párizsi támadássorozatra. Úgy gondolta, hogy a franciák kihívták maguk ellen a sorsot, amikor a nemzetközi koalícióhoz csatlakoztak, kiprovokálták az őket ért tragédiát.

Bár még nem erősítették meg, helyi jelentések szerint egy rakkai légicsapásban vesztette életét.

(Híradó – Daily Mail nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »