Egy laza mondattal üzentek Lázárnak Amerikából

Lázár János szokásos csütörtöki kormányinfóján arról beszélt, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember állhat a Magyarországot elítélő amerikai nyilatkozatok mögött.

A Miniszterelnökség vezetője szerint arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

Hírdetés

„Amikor befolyásos amerikai személyiségek nyilatkoznak, akik Soros úr barátai, szövetségesei, elvbarátai, akkor mögöttük mindig ő lelhető fel” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „ez nem áll messze azoktól a megjegyzésektől sem, amelyek szerint a bevándorlás szervezett dolog” – áll az MTI tudósításában.

Az AP hírügynökség Lázár mondatai után megszólaltatta a Fehér Ház szóvivőjét, Josh Earnestet, aki a távirati iroda szerint így reagált az elhangzottakra: „Nem vagyok biztos benne, hogy ezek megérnek egy választ”, bár azt is megemlítette, hogy nem ismeri pontosan Lázár szavait.

A Fidesz nemrég indított kampányt a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás kapcsán, ahol tévében, rádióban és utcai óriásplakátokon is „üzennek Brüsszelnek”, hogy ők is meghallják, a magyar kormány nem kér az Európai Unió menekülteket érintő befogadási terveiből, főleg nem úgy, hogy átnyúlnának a tagállamok feje felett, sőt, meg is büntetnék a renitens országokat.

A fehér házi szóvivő reakcióját olvasva úgy tűnik, még hangosabban kell, hogy kiáltsanak Orbánék, ha azt szeretnék, hogy a tengerentúlon is meghallják őket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »