Egy korszak vége: Roman Abramovics átengedi Chelsea-tulajdonrészét

Egy korszak vége: Roman Abramovics átengedi Chelsea-tulajdonrészét

Roman Abramovics, aki 2018 óta csak nagyon ritkán lépett be az Egyesült Királyságba, úgy döntött, átengedi Chelsea FC főtulajdonosi részét.

Roman Abramovics azt mondta, hogy a Chelsea jótékonysági alapítványának vagyonkezelőinek adja át a klub felügyeletét és gondozását, írja a BBC.

A lépés nyilvánvalóan nem független az oroszok elleni brit szankcióktól, illetve azok további lehetőségétől. Egy parlamenti képviselő már pénteken megkérdőjelezte, hogyan maradhat Abramovics a Chelsea élén.

Hírdetés

„Mindig is a klub érdekeit szem előtt tartva hoztam meg a döntéseket. Továbbra is elkötelezett vagyok ezen értékek mellett. Ezért adom ma a Chelsea jótékonysági alapítványának vagyonkezelőinek a Chelsea FC irányítását és gondozását. Úgy gondolom, hogy jelenleg ők tudják leginkább a klub, a játékosok, a személyzet és a szurkolók érdekeit szem előtt tartani.”

Az 55 éves, dúsgazdag Abramovics 2003-ban vásárolta meg a Chelsea-t, amely azóta története legsikeresebb (még nem is teljesen) két évtizedét élte meg.

Ötször nyerte meg az angol bajnokságot, ugyancsak ötször az FA-kupát, háromszor a Ligakupát, utóbbira újra lehetősége lesz vasárnap, a Liverpool elleni döntőben. A Bajnokok Ligája és az Európa-liga egyaránt kétszeres, az UEFA Szuperkupa és a klubvilágbajnokság egyszeres győztese lett. Az Abramovics-éra éveiben a Chelsea volt Anglia legeredményesebb futballklubja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »