Egy kolumbiai rendőrakadémia kadétjai Németország előtt tisztelegtek egy jelmezes bulin

Egy kolumbiai rendőrakadémia kadétjai Németország előtt tisztelegtek egy jelmezes bulin

A kolumbiai Tulua városában működő Simón Bolivár Rendőrakadémia kadétjai a német kultúra, rendőrség és katonaság előtt kívántak tisztelegni egy jelmezes bulin. Csakhogy a német katonának és rendőrnek beöltözött kolumbiai kadétok nem a jelenlegi német hadsereg és rendőrség egyenruháját, hanem a Harmadik Birodalom idejéből valót öltötték magukra – írja a Jedi’ot Áháronot. Megjegyezzük, hogy a fényképeken látható nemzetiszocialista korszakbeli egyenruhák, rangjelzések nem nagyon tükrözték az egykori valóságot. Mindenesetre a jó szándék megvolt.

A fényképek tanúsága szerint a „jelmezes tisztelgésnek” otthont adó teremben több helyre is ki volt feszítve, föl volt ragasztva a fekete-piros-arany német szövetségi zászló, ami szintén ellent mond a történelmi valóságnak, hiszen a kadétok fölidézte korszakban Németország zászlaja egészen másképpen festett.

A falra kifeszített nagyméretű német zászlóra a Führert ábrázoló fényképek és festmények voltak rátűzve, míg másutt a Geschichte der Polizei (A rendőrség története) német nyelvű fölirat volt olvasható. A jelmezbe bújt egyenruhások között egy Hitler-bajszos fiatalember is büszkén fénylépezkedett.

Hírdetés

A Németország előtti „jelmezes tisztelgés” fényképeit kitette a twitter.com/blupacifico november 19-én, amit követett az ilyenkor szokásos elhatárolódási, tiltakozási és büntetési hullám. Az elsők között ítélte el a rendőrakadémia kadetjeit Iván Duque kolumbiai államelnök, mondván: „Elítélek minden olyan jelenséget, amikor a zsidó nép holokausztjáért felelős személyekkel azonosított jelképeket használnak.” Az államelnök azt is kijelentette, hogy nem hajlandó elfogadni semmiféle bocsánatkérést, s a gyalázatos esemény összes résztvevője felelősségre lesz vonva.

Az üggyel kapcsolatban felháborodását fejezte Izrael, Németország és az Amerikai Egyesült Államok Bogotában akkreditált nagykövete. Az említett három ország nagykövete egyben fölszólította a kolumbiai kormányt, hogy a híradásokban és az iskolai oktatás keretében szenteljenek több időt a zsidók holokausztjának megismertetésére a dél-amerikai ország lakosságával. A Tuluai Simón Bolivár Rendőrakadémia parancsnokát egyébként az államelnök ígéretének megfelelően már le is váltották.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »