Egy kis Kepes-zagyvalék

Egy kis Kepes-zagyvalék

Kepes András az a közéleti szereplő, aki szinte soha nem reflektál politikai kérdésekre, de Fideszék gyalázatos törvénye nála is kiütötte a biztosítékot és most nem rejtette véka alá a véleményét.

Kepes András író-újságíró-műsorvezető a Facebook-oldalán reagált az elmúlt hetek, a kormány által előterjeszteni és elfogadni kívánt kulturális törvénytervezetre.

Kepes András tegnap, december 10-én írta meg véleményét a Facebook-oldalán. Mint írta, „tisztességtelen és gyáva ember”, aki hatalmi helyzetben zaklat valakit.

Hírdetés

„Aki hatalmi helyzetben – családban, munkahelyen, színházban vagy másutt – zaklat valakit, az tisztességtelen és gyáva ember. Az illető akár jobboldali, akár baloldali. Ugyanez vonatkozik a politikai hatalomra is, amikor a kultúrát, a tudományt, az oktatást, az egészségügyet, a civil állampolgárokat zaklatja” – írja Kepes András Facebook-oldalán.

Ismert színészek és írók is kifejezték szolidaritásukat és tiltakozóvideóban mondták el a véleményüket. Később pedig december 9-re tüntetést szerveztek a Független Előadóművészeti Szövetséggel karöltve. Az átalakítással kapcsolatban legerősebben talán Pogány Judit fogalmazott:

Én már színész voltam a ’60-as, ’70-es, ’80-as években is. Harminc év demokrácia után nem gondoltam, hogy egyszer ugyanúgy fogom érezni magam, mint akkor.

Az idén életműdíjban részesült színésznőhöz csatlakozva Bálint András is arról beszélt, hogy kezdenek visszaköszönni a ’70-es évek, a “központi ellenőrzés és a cenzúra”. “Én ezt már megéltem, ne legyen újra” – mondta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »