Egy kis izgalom a kampányban: egy ötletes videó a baloldali összeborulástól

Egy kis izgalom a kampányban: egy ötletes videó a baloldali összeborulástól

Hivatalosan közel 10 napja zajlik a választási kampány, de ebből az utcákon szaporodó táblákon kívül nem túl sokat vehettünk egyelőre észre. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez eddig meglehetősen unalmas. Az első valóban értékelhető kampányanyag a baloldali összeborulás tagjaitól érkezett, mégpedig az Együtt-PM szövetségtől, ebben a videóban Orbán Viktor 2008-as beszédét adja elő Bajnai Gordon.

Az ötlet tagadhatatlanul zseniális. Arra számítunk, hogy a kampányidőszak főtémája a baloldali ellenzék számára kétségtelenül a paksi bővítés lesz. Gyakorlatilag ez az egyetlen olyan téma, ami foglalkoztatja az embereket. Ahogy az már látható, azt kommunikálják az áprilisi választásokról, hogy ez egy népszavazás lesz, amivel megakadályozható a paksi bővítés, „Paksról döntsön a nép!” szól a szlogenjünk.

Hírdetés

Jelenleg ez az egyetlen olyan ügy, amit a baloldal képes meglovagolni, és arra számítanak, hogy ezzel képesek mozgósítani komoly tömegeket. Ugyanis a kormánypártokat csak abban az esetben lehetséges egyáltalán megközelíteni, ha sikerült magas részvételi arányt elérni az áprilisban esedékes választáson, az alacsony részvétel mindenképpen a Fidesz-KDNP malmára hajtja a vizet.

Másrészről viszont az alacsony részvétel kedvezhet a Jobbiknak.

Nemzet és Megmaradás


Forrás:nemzeti.net