Egy kis belháború: állítólag a Vígszínház egykori igazgatója akarta orális szexre kényszeríteni Schilling Árpád feleségét

Egy kis belháború: állítólag a Vígszínház egykori igazgatója akarta orális szexre kényszeríteni Schilling Árpád feleségét

Sárosdi Lilla megjelentetett egy videót a Facebook-oldalán, melyben elárulja, ki volt az a rendező, aki annak idején orális szexre akarta kényszeríteni egy kocsiban. Mint elmondta, úgy érezte, az utóbbi időben egyre nagyobb volt rajta a nyomás, hogy megnevezze, kiről beszélt.

Mint Sárosdi elmondja, az illető Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, rendező és egyetemi tanár. (Aki amúgy Spiró-magasztaló, Imre Kertész-búcsúztató brancsbéli – a szerk.) Marton ma is rendezőként dolgozik egyébként a Vígszínházban, ő rendezte többek között a Pál utcai fiúk című darabot.

Az utóbbi időben sok ember állt ki mellette, és mesélte el a saját történetét, ezért Sárosdi úgy érzi, tartozik nekik annyival, hogy kimondja ezt a nevet. Mint mondja, "nem bosszút akar, és nem akarja lejáratni a szakmáját, mert büszke a szakmájára, de sok színésznő él hasonlóan kiszolgáltatott helyzetben. Láthatjuk, mekkora ez a probléma, vegyük komolyan segítsük nekik!" – zárja a színésznő a videót.

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsarosdi.lilla%2Fvideos%2F1693055674058567%2F&width=480&show_text=false&height=857&appId

Sárosdi Lilla színésznő (mellesleg a buzi- és migránssimogató Schilling Árpád rendező felesége) a Weinstein-botrány után Facebookján elsőként tett közzé nyilvános bejegyzést egy fiatalkori traumájáról, amikor egy neves rendező kocsikázni hívta, majd arra akarta kényszeríteni, hogy "puszilja meg" a nemi szervét, mire ő sírni kezdett. A rendező erre azt mondta, nekik vannak "ilyen fiatal barátnőik", akikkel eljárnak "szexelni egy jót", és biztatta a lányt, "lazuljon egy kicsit". Mikor ezek után sem volt hajlandó kielégíteni a férfit, elhajtottak egy kietlenebb helyre, ahol a rendező kocsiban lévő barátja maszturbálni kezdett Sárosdi mellett az ülésen.

Sárosdi vallomása óta egyre több magyar színésznő áll a nyilvánosság elé és állítja, hogy szereposztó dívány itthon is létezik. A magyar színházak közül elsőként a Katona József színház reagált a dologra, akik elmondták, hogy a Katona több mint 30 éves fennállása alatt nem fordult elő zaklatási ügy, de ha ilyen eset tudomásunkra jut, természetesen nem maradhat következmények nélkül.

Az ügy pikantériája, hogy a HVG pár nappal ezelőtt kereste a Vígszínházat Sárosdi Lilla ügyével kapcsolatban. Több budapesti színháznak tették fel ugyanazokat a kérdéseket, hogy keresik-e Sárosdi Lilla zaklatóját, és indítanak-e vizsgálatot az ügyben. Akkor Eszenyi Enikő a lapnak azt írta: "A körkérdésüket megkaptuk, de időközben ismertté vált a Katona József Színház közleménye. A Katona József Színház állásfoglalásának egészével, mind részleteivel mélységesen egyetértünk, ugyanazokat az erkölcsi, etikai normákat osztjuk."

Mást sem az igazgató, sem a Vígszínház sajtósa nem közölt. Csütörtökre Sárosdi Lilla előállt a névvel, azt állítja, hogy a Víget negyedszázadon át irányító Marton László volt a zaklatója – írja az Index.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »