„Egy kicsit fájni fog, de győzni fogunk!”

„Egy kicsit fájni fog, de győzni fogunk!”

Washingtonban és New Yorkban a beiktatás előtti éjszaka is tüntettek a megválasztott amerikai elnök ellen: a fővárosi tiltakozók megpróbáltak bejutni Donald Trump támogatóinak rendezvényére, de a rendőrök ezt megakadályozták. A New York-i ellentüntetésen több híresség is jelen volt – ott nem volt rendbontás.

Csak a rendőrök tudták megakadályozni az összetűzésekkel a Trump szimpatizánsok és az ellentüntetők között Washingtonban. A többnyire fekete ellentüntetők közül volt, aki a táblájával támadt Trump híveire. Egy embert le is tartóztattak.

„Amerikaiak és állampolgárok vagyunk. Az embereknek nem lenne szabad megőrülniük” – közölte az egyik Trump támogató, aki a „Nyomorultak Báljára” tartott.

A névvel Hillary Clinton még a kampány során tett megjegyzésére utaltak, aki a választási kampány alatt „nyomorultak kosarának” nevezte Trump szavazóit. A sértő kijelentést még saját pártjában is sokan bírálták, elemzők pedig arra mutattak rá, az efféle kijelentések is felelősek voltak a demokrata jelölt kudarcáért.

Hírdetés

Korábban már több tucat szervezet jelentette be, hogy tüntetni akar. Van, aki buszokkal szállítja a demonstrálókat Washingtonba, és van olyan is, aki marihuánás cigarettát akar osztogatni a rendezvény alatt.

New Yorkban is tüntettek, a Trump-torony közelébe szervezett demonstráción több híresség is megjelent.

„Győzni fogunk, emberek! Egy kicsit fájni fog, egy kicsit rosszul érezzük majd magunkat, de rengeteg munkával meg tudjuk állítani ezt az embert. Nem fogja kihúzni négy évig” – közölte Michael Moore filmrendező, aki elkötelezett támogatója a demokratáknak.

Színészek, komikusok és zenészek is felszólaltak Trump ellen, köztük Robert de Niro is, aki még a kampány során videoüzenetében azt üvöltötte a kamerába, hogy meg fogja verni Donald Trumpot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »