Egy képen minden, amit 2017-ben tudni kell Németországról

Egy képen minden, amit 2017-ben tudni kell Németországról

Ha egyetlen fotóban szeretnénk majd unokáink számára összefoglalni, hol is tartott 2017-ben Németország, akkor csak  egy képet kell megmutatnunk.

Vasárnap megválasztották az ország új államfőjét. Az aktus túl sok izgalommal nem szolgált, hiszen előre le volt zsírozva, hogy a szociáldemokrata Frank-Walter Steinmeier lesz az új elnök, akit a legerősebb CDU/CSU pártszövetség és a Zöldek is támogattak. Utóbbiak szolgáltatták az egyetlen valódi apropót arra, hogy az esemény a címlapokra kerüljön. Egyik küldöttjük ugyanis egy transzvesztita volt.

Ez még önmagában nem is lett volna akkora szenzáció, elvégre a pártól köztudott, hogy az elmúlt évtizedekben legalább annyit – ha nem többet – foglalkoztak a különböző etnikai és szexuális kisebbségek felkarolásával, mint a környezetvédelemmel. Olivia Jones (szül. Oliver Knobel) azonban úgy érezte, hogy hazája első emberének megválasztására elég lesz, ha

magára kapja a szombat esti melegbáros fellépőruciját.

És, ha már arra járt, meglapogatta egy kicsit Angela Merkelt, és lőtt pár szelfit a miniszterelnökkel.

És senki nem szólt rá, hogy

Hírdetés

„figyelj már, haver, tényleg semmi gond nincs azzal, ha te nőnek érzed magad, de lécci szaladj már haza egy Chanel-kosztümért, meg egy tűsarkúért, mert bóhocjelmezben nem választunk államfőt!”

Ehelyett ott állt a sok szerencsétlen barom a szép, tisztítóból frissen hozott ikszezer eurós öltönyükkel, majd szétrepedt az arcuk az erőltetett, kínos vigyorgástól. Az egész német politikai elit izzadt, mint kurva a templomban, hogy véletlenül se tűnjön úgy, mintha kínosnak éreznék ennek a nyomorult taplónak a one (wo)man show-ját.

Mert jaj, annak, aki nem tartja kúlnak és menőnek a legalpáribb prosztóságot is, aki nem röhögcsél joviálisan a szalonban felhangzó öblös böfögéshez is – ha a böffentő a píszí védett madarai közé tartozik. Ha ők szarnak az asztalra, azt nem kifogásolni illik, hanem

jóízűen elfogyasztani.

Olivia-Oliver amúgy több mint két méter magas – de tegnap Berlinben nem ezért vették körül törpék tegnap…

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »