Egy kenguru bukkant fel Tata szomszédságában – videó

Egy kenguru bukkant fel Tata szomszédságában – videó

Egy férfi előtt biciklizés közben ugrált át egy földúton – a fejkamera rögzítette a történteket.

Tata környékén, Naszály és Dunaalmás között kerékpározott barátjával a kemma.hu egyik olvasója, Varga Péter, amikor egy földúton váratlanul előbukkant egy apró kenguru, majd az út túloldalán szélsebesen el is tűnt.

Hírdetés

Péter elmondta, hogy amikor otthon visszanézte a felvételt, ledöbbent. Úgy véli, hogy biztosan fiatal példánnyal találkoztak. A nagyon soványnak tűnő kenguru egy mezei nyúlnál nagyobb méretű volt.

Több kengurus furcsaság is történt az elmúlt hónapokban: egy budai hotelből júniusban eltűnt két kölyök Bennett-kenguru, egy albínó hím és egy barna nőstény. A szálloda tulajdonosa nyilatkozatában kizárta a szökést, és inkább lopást sejtettek az eset mögött. A közelmúltban pedig Somogy megyét tartotta izgalomban egy először egyedül, majd párjával megszökő kenguru. Skippy előbb Igalig szökött Bonnyáról, ami körülbelül 10 kilométeres távolság, majd Meggyvel, a párjával a szomszéd telekig. Gazdái végül úgy döntöttek, nagyobb biztonságban lesznek a Bőszénfai Szarvasfarmon, ahol több fajtársuk is él.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »