Egy kattintás: fogjunk össze a bősi magyar alapiskoláért!

Egy kattintás: fogjunk össze a bősi magyar alapiskoláért!

A bősi Amadé László Magyar Tannyelvű Alapiskola vezetősége, a tanári kar és több bősi szülő azon munkálkodik, hogy minden lehetséges módon segítse az intézményt. Szerintük a magyar iskolához foggal-körömmel ragaszkodni kell, mert az anyanyelvű oktatás megmaradásunk egyik záloga. Az iskola mellett működő Gyermekeinkért Polgári Társulás most egy pályázatra nevezett be, hogy ezzel is segítsenek abban, hogy az iskola növelni tudja az oktatás színvonalát.

Az intézmény a Raiffeisen Bank pályázatán 2000 euróhoz juthatna, melyet számítástechnikai eszközök beszerzésére lehet fordítani. A recept egyszerű: az nyer, akinek a projektjére a legtöbben szavaznak. Az iskola már egyszer sikeresen vett részt a bank által meghirdetett pályázaton. Egy ehhez hasonló felhívás alkalmával már sikerült nyerniük 1000 eurót az iskolai napközi számára új játékokra.

Akkor az intézmények csak a Dunaszerdahelyi járásból regisztrálhattak, most viszont Nagyszombat megye egész területéről lehetett jelentkezni, így több megyei óvoda, iskola is versenyben van a meghirdetett összegért. A szavazás március 31-ig tart, így a szervezőket – akik az eddigi több mint 2100 szavazatért keményen megharcoltak –, sürgeti az idő, hiszen a nagyszombati óvoda a nyomukban van, már ami a szavazatok számát illeti.

Hírdetés

Szavazzanak a feltüntetett következő linken! A projekt neve Moderná škola v digitálnom svete, ez alatt lehet megtalálni a bősi iskolát. Aki teheti, ossza meg a közösségi oldalakon is és küldje el még 5 személynek!

A szervezők és a bősiek nevében is köszönjük a segítséget.

(Méry János/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »