Egy kanadai magyar beszámolója arról, miként bánnak a kanadaiak az illegális migránsokkal

Szita Péter nyugdíjas mérnök ismerteti e-mailben, mi történik valójában azokkal Kanadában, akik illegálisan lépik át az USA felől a határt.

(Ő volt, aki korábban interjúban számolt be itt a borzalmas kanadai, ill. québeci egészségügyi rendszerről: http://lovasistvan.hu/2017/01/07/katasztrofalis-kanadaiquebeci-egeszsegugy/)

Minden nap mutatják a tévében, hogy az USA-ból a határt illegálisan átlépve érkeznek Kanadába emberek, tízesével, néha többen is. Idáig néhány ezres a nagyságrend évenként.

A határátkelőn nem engedik be őket, ezért jönnek a zöldhatáron, mert erre Kanada-USA megegyezés van. A bejövőket egytől egyig letartóztatják, a tévében mutatják, hogy a férfiakat megbilincselik, ugyanis illegálisan lépték át a határt. Ha jelen van a határőr, amikor érkeznek, ami gyakori, mert sok helyet figyelnek kamerával, akkor a határ átlépése előtt a határőr figyelmezteti az érkezőket, hogy le lesznek tartóztatva. 

Hírdetés

Kb. 2 napot, ameddig az irataikat ellenőrzik, be vannak csukva, utána az elbírálásig elengedik őket. Nők és gyerekek is vannak, róluk egy szót sem szól az itteni liberális média, hogy ők hol vannak ez alatt, de gondolom, hogy ugyanott.

Itt minden érkezőnek van papírja, különben nem tudtak volna beutazni repülővel az USA-ba. Ezek nem latinók, hanem elsősorban afrikaiak vagy ázsiaiak.

Akiknek nem sikerül tisztázni az irataikat  a 2 nap alatt, azok az ellenőrzés teljes ideje alatt börtönben (centre de détention) maradnak.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »