Egy jazidi lány, aki szembenézett a megrontójával (videó)

Egy jazidi lány, aki szembenézett a megrontójával (videó)

Ashraq Haji Hamid egy iraki tévéműsorban konfrontálódott azzal az ISIS-katonával, aki megerőszakolta.

Bejárták a világot az iraki televízió felvételei, amelyen egy fiatal jazidi lány, Ashraq Haji Hamid szembenéz az Iszlám Állam (ISIS) azon terroristájával, aki megerőszakolta. A megrázó felvételről a The Independent angol lap számolt be.

„Tizennégy éves voltam, annyi idős, mint a lányod, mint a fiad, mint a húgod. Tönkretetted az életemet. Elraboltad az álmaimat. Egykor az ISIS és a te tartottak fogva, de most te fogod megtudni mit jelent a kín és a magány”

– mondta a könnyeivel küszködő lány.

A rövid konfrontáció alatt a sárga börtön kezeslábasban álló férfi egyszer sem nézett a lányra.

Ashraq Haji Hamid négy éven át várta, hogy végre igazságot szolgáltassanak az ügyében, így nem csoda, hogy a szembesítés érzelmi és pszichológiai súlya következtében néhány mondat után összeesett.

Hírdetés

Hamid 14 éves volt, mikor az Iszlám Állam az iraki Kurdisztánban található Sinjar ostroma után, elrabolta őt és unokatestvéreit. A lányokat 100 dollárért adták el szexrabszolgáknak. Hamidot egy Abu Humam nevű férfi vette meg, aki mindennap megverte és megerőszakolta.

A lány három hónap fogság után megszökött, és 2015-ben Németországba menekült. Három évvel később Stuttgartban szembetalálkozott a férfival, aki egykor a fogva tartója volt.

„Azonnal felismertem az arcát, és mindig fel fogom tudni ismerni. A verések miatt, mert szinte a nap huszonnégy órájában látnunk kellett őt. Bárhol látnám őt, felismerném”

– mondta a lány egy 2018-as France 24 interjúban.

Stuttgartban Hamid egy bolt előtt futott össze erőszakolójával, aki azt állította, hogy tud mindent németországi életéről és azt is tudja, hogy hol lakik. Hamid azonnal jelentette az esetet a német hatóságoknak, de miután egy hónapig nem érkezett hír, a lány úgy döntött, biztonságosabb, ha hazatér Irakba.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

The Independent, Neokohn

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »