Egy illegális bevándorló, egy szíriai szutyok fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira

A németországi Gubenben egy illegális bevándorló fejszével támadt a migránsszálló munkatársaira. Két embert kórházba szállítottak. Egy 20 éves szíriai férfi összevitatkozott két másik migránssal a szállón, majd amikor az alkalmazottak közbe akartak lépni, az egyik migráns nekik rontott, kezében egy fejszével.

A szír férfi elsőként egy 22 éves illegális bevándorlóval veszett össze, őt egy késsel sebesítette meg. Egy másik, 26 éves migránssal is vitája támadt, őt a vállán sebesítette meg.

Amikor a szálló munkatársai észlelték a veszekedést, közbe szerettek volna avatkozni, de a 22 éves migráns rájuk támadt egy fejszével. Szerencséjükre el tudtak menekülni a helyszínről, egy irodába rohantak be, majd bezárták az ajtót. A migránst ez nem nagyon érdekelte, nekiesett az ajtónak, hogy bejuthasson az irodába.

Hírdetés

A támadó végül elmenekült a helyszínről, de a rendőrség a nyomába eredt és gyorsan elkapták. A férfi épp egy Cottbus felé tartó vonatra szeretett volna felszállni, amikor a hatóság emberei nyakon csípték. Őt és vitapartnerét, a 20 éves szíriai migránst előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrség tájékoztatása szerint még folyik a nyomozás az ügy kapcsán.

A 2015-ös migránsválság óta egyre gyakoribbak az erőszakos konfliktusok a migránsszállókon. A veszekedések sokszor halálos kimenetelűek. 2016-ban egy szír nőt ölt meg a férje a trieri szállón, három héttel azután, hogy beköltöztek. De nem csak Németországban szaporodott meg az erőszakos esetek száma. Svédország is hasonló cipőben jár. A skandináv országban szintén 2016-ban egy szomáliai migráns, Youssaf Nuur szúrta le Alexandra Mezhert, a migránsszálló egyik alkalmazottját.

888.HU


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »