Egy ifányi trágyát öntött a megyei kormányhivatal elé Kaposváron egy LMP-s

Egy ifányi trágyát öntött a megyei kormányhivatal elé Kaposváron egy LMP-s

Három köbméter birka- és marhatrágyát borított a megyei kormányhivatal Fodor József téri épülete elé a Lehet Más a Politika, tiltakozva – a Somogyban hétfőn reggel megkezdődött – földárverések ellen. A trágyát Bábonymegyerből szállították Kaposvárra, a kék Ifát Sallai R. Benedek liberális országgyűlési képviselője vezette.

A rendőrök megpróbálták megakadályozni az akciót, ám a honatya előbb leborította a rakományt, majd élve mentelmi jogával – bejelentette, az eljárás későbbi szakaszában lemond róla – sajtótájékoztatót is tartott.

Hírdetés

– A kormány a földárverésekre a társadalomtól és az országgyűléstől sem kapott felhatalmazást – jelentette ki. – Több mint 300 ezer hektárt kótyavetyélnek el, s ellehetetlenítik a magyar kis- és középvállalkozókat, akik így semmilyen életcélt nem tudnak majd felmutatni gyermekeiknek.

A képviselő ellen a rendőrség elvileg szabálysértési eljárást indít, az LMP-sek a trágyát a hivatal bejáratánál hagyták afféle jelképként, mit tart a kormány az átlagemberekről.

A Városgondnokság megrendelte a trágya eltakarítását a KVG-től, akik hétfőn délután el is vitték a hulladékot. A Sonline megtudta: a munkálatok néhány tízezer forintba kerültek, s a szennyezőnek számlázzák ki.

(Sonline nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »