Egy időben, egymás mellett lesz 15-én az összekovácsolódott ballib és a nemzeti összefogás nagygyűlése

Egy időben, egymás mellett lesz 15-én az összekovácsolódott ballib és a nemzeti összefogás nagygyűlése

A teljes baloldali ellenzék, vagyis a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is képviselteti magát a Szabad sajtó útjára szervezett rendezvényen. Ez már megszokottnak számít, legyinthetnénk, de az esetnek külön pikantériát biztosít, hogy a nagy ellenállás közben rászervezték ballib szeánszukat a Mi Hazánk Mozgalom, a MIÉP és a kisgazdák, vagyis a nemzeti összefogás március 15-i megemlékezésére.

„Nemzeti egységet! – felszólítással hívunk március 15-én a Szabad sajtó útjára minden magyar polgárt, aki számára fontos a szabad, független és demokratikus Magyarország” – olvasható a neo-Jobbikot magába olvasztó baloldali népfront álcivil hangja, a Civilek a Demokráciáért elnevezésű gittegylet közleményében, melyet a szerénykedéssel nem vádolható, "Kiáltvány a magyar nemzethez" címmel tettek közzé a Facebookon.

Ebben persze szerepel minden demokrata földi jó:

– harc a gyűlöletkeltés, a rabszolgasors ellen,

– küzdelem a polgári jogokért,

– X az n-ediken egyeztető fórum felállítása valamiféle nemzeti minimumok, stratégiák és cselekvési tervek kidolgozásához,

– összefogás "minden erővel" a parlamenten belüli és kívüli pártok, független képviselők, települési és kisebbségi önkormányzatok, szakszervezetek, civil szervezetek között – persze a "nemzet érdekében" (azt nem közlik, melyik nemzetre gondoltak)

És hát az ilyenkor elmaradhatatlan 12 pont. Persze saját ízlésficamra ízlésvilágra szabva. Így szerepel a 12 pont között az elmaradhatatlan demokráciáa és jogállam, a civil szervezetek, a tudomány szabadsága, az Európai Unió értékei (sic!) melletti kiállás és a többi, ilyenkor szokásos, chartás, szabad madaras idők óta oly ismerős liberális lózung.

Az összbaloldali rendezvény hivatalos részvevője lesz "Lakatos Béla, a roma közélet meghatározó személyisége" (értsd: a torokelvágással fenyegetőző ácsi cigány expolgármester, aki nem mellesleg a Fideszből tévedt a Momentum irányába – a szerk.) mellett:

 • Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke,
 • Deák Dániel egyetemi tanár, "civil aktivista",
 • Nagy Erzsébet tanár (PDSZ),
 • Fodor Tamás színész,
 • a Magyar Anyák csoport,
 • Szolidaritás.

Hírdetés

És természetesen a pártok:

 • Demokratikus Koalíció,
 • Jobbik Magyarországért Mozgalom,
 • Lehet Más a Politika,
 • Liberálisok,
 • Magyar Szocialista Párt,
 • Momentum Mozgalom,
 • Párbeszéd.

És a lassan intézményesülő Szél Bernadett.

Rászerveztek a nemzeti összefogás seregszemléjére

Információink szerint a Mi Hazánk Mozgalom már egy negyedévvel ezelőtt, a jogszabályok által biztosított leghamarabbi időpontban bejelentette március 15-i megemlékezésének időpontját és helyszínét, így nyilvánvaló, hogy az összekovácsolódott demokraták szerveztek rá "A nemzeti összefogás seregszemléje" címmel meghirdetett rendezvényre.

A nemzetiek, mint ahogy arról korábban beszámoltunk, ágyútűzzel és huszárokkal is készülnek március 15-ére.

A Mi Hazánk, a MIÉP és az FKGP nagygyűlésén felszólal mindhárom párt elnöke, így Toroczkai László, Nagy Tibor és Hajdara Roland. De ünnepi beszédet mond dr. Popély Gyula EP-képviselőjelölt, az MTA doktora, valamint a Mi Hazánk Ifjainak nevében Vékony Csongor is.

Bátki Fazekas Zoltán operaénekes a Hazám, hazám című áriát adja elő, Sinkovits-Vitay András a Nemzeti dalt, Vári Kovács Péter pedig A jó lovas katonának kezdetű toborzó népdal feldolgozását énekli el gitárral. A hagyományőrző díszlövésekről és huszárokról a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetje gondoskodik, a rendezvény végén a jó hangulatról pedig a Palmetta együttes koncertje.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »