Egy harmadik terrorista is kirakható a saint-denisi robbantás után talált darabkákból

Háromra emelkedett a francia kommandósok szerdai rendőrségi rajtaütésében Saint-Denis-ben meghalt emberek száma. Az akció célpontja a 129 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud volt.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy legalább két feltételezett terrorista meghalt a hét órás rendőrségi akcióban, köztük Abdelhamid Abaaoud.

Pénteken a párizsi ügyészség megerősítette, hogy összesen három ember holttestét találták meg a Párizstól északra található Saint-Denis sétálóutcájának egyik lakásában a romok alatt, köztük egy nőét, aki felrobbantotta magát. Ő Abaaoud francia állampolgárságú unokahúga, a 26 éves Hasna Ait Boulahcen. A lakásban találtak egy táskát, benne a nő nevére kiállított útlevéllel.

A harmadik holttest "darabjai minden valószínűség szerint egy férfié" voltak, az ő azonosítása még folyamatban van – közölték rendőrségi források.

Hírdetés

A hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett merénylője, Salah Abdeslam még szökésben van. A gyanú szerint még a támadások éjszakáján, szombatra virradó éjjel két ismerőse segítségével átjutott Belgiumba. A francia hírtelevíziók szerint csütörtök este Brüsszelben látták, de ezt nem erősítették meg hivatalos források. Őt nagy erőkkel keresi a francia és a belga rendőrség.

A merényletsorozat óta naponta 1500 fiatal jelentkezik a francia hadseregbe

A Le Monde című napilap internetes oldalán azt írta, hogy a pénteki merényletsorozat óta naponta 1500 fiatal jelentkezik a francia hadseregbe. Tavaly átlagosan tizedennyien akartak a hadseregben szolgálni, naponta 100-150-en érdeklődtek.

Múlt szombat óta további 1500 katona csatlakozott ahhoz a 10 ezerhez, akik a francia utcákon segítik a rendőrök munkáját, a francia légi erők pedig fokozták az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai elleni légicsapásokat Szíriában. A terrorszervezet vállalta magára a merényletsorozatot.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »