Egy gondatlan vadász kis híján halálra sebzett egy családanyát, a rendőrség hallgat a részletekről

Egy gondatlan vadász kis híján halálra sebzett egy családanyát, a rendőrség hallgat a részletekről

Három nappal ezelőtt egy eltévedt golyó kis híján halálra sebzett egy autózó családanyát a hátsó ülésen utazó gyermekei szeme láttára. A gondatlan, fegyverét tisztító vadász ellen azóta sem folyik eljárás – legalábbis a rendőrség nem hajlandó beszélni erről.

Egy 69 éves vadász fegyvere tisztogatás közben véletlenül elsült, az eltévedt golyó pedig egy arra haladó autóba csapódott. A lövedék ripityára törte a kocsi utasoldali, majd sofőroldali ablakát, az üvegcserepek pedig megsebesítették az autó sofőrjét, egy 33 éves családanyát. A kocsiban utazó gyerekek szerencsére sértetlenül úszták meg a balesetet. A gondatlan vadász nem csak a fegyvertartási törvényt, hanem a vadászati törvényt is megsértette, hiszen anélkül akarta elrakni vagy megtisztítani a lőfegyverét, hogy előtte ellenőrizte volna, nincsen lövedék a töltényűrben – nyilatkozta a JOJ-nak a vadászkamara szóvivője.

Hírdetés

Az esetben még felháborítóbb, hogy a férfi ezt követően még csak ki sem ment megnézni, a véletlenül elsült fegyver nem okozott-e kárt valakiben.

A vadászkamara szerint egyértelmű törvénysértésről van szó, csakhogy jelen állás szerint úgy tudni, még nem indult eljárás a gondatlan vadász ellen. A rendőrség nagyon szűkszavú, szinte semmilyen tájékoztatást nem adtak, azt sem hajlandóak elárulni, végeztek-e alkoholtesztet a férfin. A vadász sem akart nyilatkozni, bár kamerán kívül annyit elmondott, miután véletlenül elsült a puskája, „megivott két sört”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »