Egy francia lap olvasói Orbán Viktornak adnak igazat

Egy francia lap olvasói Orbán Viktornak adnak igazat

Hoppá! Ez nem semmi!

Szigorítják a gyermekvédelmi törvényt Dániában; rövid időn belül eltűnhet a spanyol nyelv Baszkföldről. Az IKEA LMBTQJGFHDKRZF-tematikájú kanapékat mutatott be; egy francia lap olvasói Orbán Viktornak adnak igazat.

Szigorítják a gyermekvédelmi törvényt Dániában

A koppenhágai kormány az ellenzékkel egyetértésben szigorítani készül a gyermekvédelmi törvényt. „Számos bevándorlócsaládban elfogadott a gyermekbántalmazás” – mondta el a külügy- és integrációs miniszter. Mattias Tesfaye hozzátette: be kell látniuk, hogy alábecsülték, hogy egyes migránsoknak milyen nézetei vannak, ezért kell szigorítani az eddigi törvényeken. A javaslat szerint a gyermekek ellen irányuló erőszakfajták büntetési tétele az eddigi harmadával növekedne, az elítéltektől pedig megvonnának bizonyos járadékokat, mint például a munkakeresésit, valamint megvonnák a jogot a további családegyesítésre. A nyári szünet után parlament elé kerülő törvénytervezetben szerepel az is, hogy a kiskorúakat házasságra kényszerítők és gyermekrablásban részt vevőktől megvonható lesz a dán tartózkodási engedély.

Források: jyllands-posten.dk, nyheteridag.se

Rövid időn belül eltűnhet a spanyol nyelv Baszkföldről

Az Hablamos Español (Spanyolul beszélünk) nevű szervezet tájékoztatása szerint a baszkok a nacionalizmus jegyében egyre erőszakosabban kérik a szülőket, hogy ne taníttassák gyerekeiket spanyolul, mert „azt csak a migránsok kérik”. A spanyol régiókban alapvetően három modell közül választhatnak az iskolák, illetve a családok: az A modell esetén minden tantárgyat spanyol nyelven tanítanak, kivéve a hivatalos (regionális) társnyelvet. A B modell szerint oktató iskolákban a nyelvet és a matematikát spanyolul, minden mást baszkul tanítanak, a D modellben (C jelű nincs, mert az nem létezik a baszk nyelvben) pedig mindent baszkul tanítanak, és csak spanyolórán beszélik a kasztíliait. A szervezet beszámolója szerint a legtöbb baszk állami iskolában már nem is kínálják fel az A modellt. Vannak olyan családok, amelyek 40-50 kilométerre lévő iskolákba íratják be a gyerekeiket, mert máshol nincs lehetőség az A modell szerinti oktatásra. A szakszervezet közölte: Baszkföld törvényt sért, hisz nem biztosítja az iskolákban a tanulás nyelvének szabad megválasztását és ezzel elvágja a gyerekeket a későbbi, jobb felsőoktatási lehetőségektől, mert gyakorlatilag sehol sem tudnak boldogulni baszk nyelven.

Forrás: elmundo.es

Az IKEA LMBTQKSHGFJRZFK-tematikájú kanapékat mutatott be

Hírdetés

A kanadai IKEA vásárlói között nincs egyértelmű sikere annak a kanapésorozatnak, amelyet az észak-amerikai államban szintén piacvezető svéd bútorgyártó az LMBTQHSKJERUFBDM-ideológia inspirációjával és a bútortervezők szerint az LMBTQKHDNCURKF-közösség elvárásainak megfelelő stílusjegyekkel dobott piacra a múlt héten. Helyesebben az IKEA csak úgy csinált, mintha piacra dobta volna őket, az állítólagos új széria ugyanis nem más, mint reklámfogás a nemzetközi meleg büszkeség hónapjának lezárására.

Az új bútorcsalád tíz különböző kanapéból áll, színvilágukat és egyes részleteit úgy alakították ki, hogy azok az LMBTQKJSKHRH-csoportok mindenféle identitására választ adjanak. A bútorcsalád a „Love Seats” fantázianevet kapta. A kanadai IKEA Twitter-oldalán egy vásárló feltette a kérdést a gyártónak: hol késlekedik a Love Seats egyik fontos és hiányzó eleme, mégpedig a biológiai nemükkel azonosuló heteroszexuális emberek kanapéja? Az IKEA egyelőre nem válaszolt a kérdésre.

Források: nbcnews.com, twitter.com/IKEACanada

Egy francia lap olvasói Orbán Viktornak adnak igazat

A jobb-konzervatív értékekkel szimpatizáló francia lap, a Valeurs Actuelles Orbán Viktornak a visegrádi csoport szerdai csúcstalálkozóján elhangzott szavait foglalta össze olvasóinak. A lap újságírója felidézi az Orbán-kormány és az Európai Unió vezetői között régóta húzódó ideológiai vitákat, utolsóként megemlítve a magyar kormány által júniusban elfogadott pedofíliaellenes törvényt és az annak kapcsán Magyarország ellen indított brüsszeli támadásokat, valamint Ursula Von der Leyen híressé vált kijelentését, amelyben az Európai Bizottság elnöke szégyennek nevezte a magyar gyermekek szexuális biztonságát védő új törvényt.

A Véget kell vetni az unió önkényének! címmel megjelent cikkhez kapcsolódó fórumon a Valeurs Actuelles olvasói teljes egyetértésükről, egyöntetű támogatásukról biztosítják Orbán Viktort és kormányát álláspontjukkal kapcsolatban: „Az LMBTQRKILUOP-csoportok csak egy elenyésző kisebbséget képviselnek, valamint egy agyonfinanszírozott és nyomásgyakorlásra berendezkedett lobbit, amely a kisebbségi ideológiáját akarja a többségre rákényszeríteni” – fűzi hozzá a cikkhez a véleményét egy bizonyos Alain Breuil.

„Bravó, Orbán úr! Az Európai Uniónak vissza kellene térnie az eredeti értékeihez, és nem egyes torz ideológiák mentén kellene haladnia; nem az LMBTQRTIKOFLTHJ-kisebbségeknek kell a törvényeinket megalkotniuk, hanem a népnek kell a számára legjobb irányokat meghatároznia, ezen az alapon jött létre az Európai Unió. Remélem, hogy a következő köztársasági elnökünk (aki remélhetőleg már nem Macron lesz) inspirációt merít a visegrádi csoport elveiből. Jelenleg csak Kelet-Európa védi az európai civilizációt” – írja mugnaio227j.

„Reménykedjünk abban, hogy Orbán úr elég erősen állja majd a sarat, a [visegrádi] szövetségeseivel, hogy ellenálljanak a nyomásnak. Azzal, amit tesz, nekünk, nyugatiaknak is mentőövet dob” – írja wild pig.

Forrás: valeursactuelles.com

www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »