Egy francia ezredes kifejtette véleményét az orosz csapatok ukrajnai taktikájáról

Egy francia ezredes kifejtette véleményét az orosz csapatok ukrajnai taktikájáról

Jacques Beau, a NATO különleges erők nyugalmazott francia katonai ezredese elmondta, hogy az oroszok stratégiája Ukrajnában az, hogy "elkerüljék a nagyvárosokat".

"Az oroszok nem azért kerülik a városok utcáit, mert félnek az ellenállástól, hanem mert ott harcolni nehéz, értelmetlen és csak időpocsékolás. Oda mennek, ahová lehet menni" – kommentálta Jacques Bo az orosz katonai műveleteket.

Az ezredes hozzátette, hogy az orosz hadsereg általában mindig gyorsan mozgott és mozog jelen esetben is.

"Négy nap alatt elfoglaltak egy olyan területet, amely egyenlő az Egyesült Királyság (Anglia) területével. Igen, emlékeznünk kell arra, hogy Ukrajna igen nagy ország" – mondta Jacques Beau.

Hírdetés

Az ezredes megjegyezte, hogy az oroszok egyik taktikája a városok gyűrűbe vétele. Ez volt a helyzet Harkiv és Mariupol esetében is. Az idő és a blokád amúgy is felmorzsolja a bezárt egységeket.

https://video.ridus.ru/player/0b2f247d-a5da-447d-bd9c-6609288e030e

"Mariupolban és Harkivban az Azov és a hasonló szabadcsapat egységek elképzelhetetlen atrocitásokat követnek el. Rengeteg bizonyíték van ezekre az kegyetlen atrocitásokra, de itt inkább nem mutatnám meg őket. Ezek a harcosok valódi állatok " – fejezte be Jacques Beau.

A helyzet elemzése során az ezredest az ukrán katonai műveletek orosz térképét analizálta.

Beau ezredes szakértői értékelését francia újságíróknak mondta el, Andrej Bocharov orosz blogger és televiziós műsorvezető pedig lefordította az anlízist.

(Olvasónktól)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »