Egy finn városban már kötelező: egy 17 éves fiú és egy felnőtt férfi "szerelméről" szóló filmet nézettek az iskolásokkal – a hiányzók büntetést fizethettek

Egy finn városban már kötelező: egy 17 éves fiú és egy felnőtt  férfi "szerelméről" szóló filmet nézettek az iskolásokkal – a hiányzók büntetést fizethettek

A "tolerancia" és az "elfogadás" elősegítése a cél egy finnországi településen. Kokkola város tanácsa arra kötelezte a helyi középiskolásokat, hogy nézzenek meg az iskolai foglalkozások keretében egy romantikus filmet, ami egy 17 éves fiú és egy felnőtt  férfi "szerelméről", illetve szexuális kapcsolatáról szól.


Luca Guadagnino

Szólíts a neveden – a 2017-es film egy 17 éves zsidó fiú, Elio és apja egyik tanítványa, a doktori disszertációján dolgozó – szintén zsidó – férfi, Olivier szerelmét mutatja be a nyolcvanas évek Olaszországában. A homokos, olasz-algériai Luca Guadagnino filmjétől természetesen elolvadtak a kritikusok, ugyanakkor a legtöbb országban a nyíltan ocsmány jelenetek miatt csak 16 éven felülieknek ajánlott.

Egy finnországi városban, Kokkolában a városi tanács javaslatára az egyenlőség és tolerancia elősegítése érdekében a 16-18 éves középiskolásokat kötelezték a film megnézésére. És ez – a helyi svéd nyelvű lap beszámolója szerint – sokukban ellenérzést keltett.

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239726&hash=25cafdd1f5e20149&hd=1

Hírdetés

A svéd lap idéz egy diákot, aki azt mondta: a film témája a pedofília határát súrolja, mivel egy kiskorú fiú és egy felnőtt férfi szerelméről szól. Voltak olyanok is, akik szerint nem volt baj a homoszexuális tematikával, csak azzal, hogy szerintük életkoruknak nem megfelelő tartalmat kellett megnézniük.

Aki nem akart elmenni a moziba, a témát annak is fel kellett dolgoznia, egy, a "szexuális kisebbségekről" szóló esszében. Aki pedig hiányzott a mozilátogatásról, annak tíz eurót kellett fizetnie.

A város svéd középiskolájának igazgatója szerint ez rendjén van, az iskola ugyanis fizetett a mozijegyekért, és így járnak el akkor is, amikor az osztályokat színházba viszik. Azt is hozzátette, szerinte ez egy szép film, és túl explicit benne a szexualitás.

(Híradó nyomán)

A ferde hajlam térnyerése (I. rész) – Az aknamunka évtizedei; zsidók, pedofilok és hedonisták

A ferde hajlam térnyerése (II. rész) – Perverz propagandisták és a médiatúlsúly

A pornográfia mint zsidó eszköz – fehérgyalázás, prostitúció és az európai erkölcsiség elleni perverz harc

Transzneműség, genderelmélet – napjainkban újult erővel zülleszt az évszázados zsidó szexológia


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »