Egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy megereszti a gázt, és az egész lakóházat felrobbantja

Egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy megereszti a gázt, és az egész lakóházat felrobbantja

Egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy megereszti a gázt, és az egész lakóházat felrobbantja Mészáros Richárd2023. 02. 01., sze – 09:31

A férfire a rendőrségi tárgyaló és pszichológus sem tudott hatni.

Az incidens röviddel éjfél után történt egy prágai lakóházban. A férfi bezárkózott a lakásba, előbb azzal fenyegetőzött, hogy a rendőröket leszúrja, önmagát pedig megöli. A helyzet tovább eszkalálódott, amikor a bezárkózott férfi azzal fenyegetőzött, hogy megereszti a gázt, és felrobbantja a lakóházat.

Hírdetés

A férfire a rendőrségi tárgyaló és pszichológus sem tudott hatni. „A férfi csak a bejárati ajtón keresztül kommunikált velük, azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja őket, hogy megereszti a gázt és az egész házat a levegőbe repíti. A rendőrég ezért az egész panelházban elzárta a fő gázvezetéket. Ez idő alatt a férfi egy követ dobott ki az ablakból, amivel megrongált egy rendőrautót” – tájékoztatott az esetről Violeta Siřišťová rendőrségi szóvivő.

Miután a helyzet egyre veszélyesebbé vált, a rendőrség behatolt a lakásba. A férfi őrizetbe vételét követően a lakásban késeket találtak. A gáztűzhely csapjait leszerelték, ami a rendőrség szerint arra enged következtetni, hogy a férfi a fenyegetést komolyan gondolta. A helyszínre tűzoltókat és mentőt is riasztottak.

A férfit a pszichiátriára szállították. Amennyiben beigazolódik, hogy tisztában van tettének súlyával és annak következményeivel, akár hat évre is börtönbe kerülhet.

(noviny.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »